Jiří Vosecký

  • SLK
  • Česká Lípa
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2015 15:18:14 - ElizabethK.

mateřská

Ministryně navrhuje, aby rodičům, kteří se nevystřídají na rodičovské, ministerstvo nevyplatilo celý rodičovský příspěvek. Přijde vám to normální? Podpoříte to? Nemám nic proti otcům na mateřské, ale dobrovolně. Kam to asi povede, když do toho budou nuceni? Nehledě na to, že na příjmu otce jsou rodiny často závislé. Mateřská je u nás totiž dost nízká.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.03.2015 20:37:16 - Jiří Vosecký
Dobrý den, vážená paní Elizabeth,
děkuji Vám za Váš dotaz. Již jsem v několika rozhovorech prohlásil, že se zavedením jakýchkoliv kvót podle pohlaví zásadně nesouhlasím, ať už se jedná v oblasti politiky, obsazování pracovních míst ve vedeních státních firem atd. Z komunální politiky i osobního života znám hodně úspěšných žen a domnívám se, že schopné ženy se umí prosadit samy a žádné kvóty nepotřebují. Jsem však pro nepřímou podporu tak, aby ženy mohly snadněji skloubit profesní kariéru a rodinu. Firemní školky a flexibilní pracovní dobu vidím jako jednu z cest.Návrh paní ministryně Marksové-Tominové znám jen ze sdělovacích prostředků, počkám si na paragrafové znění. Jsem proti jakémukoliv zasahování do svobodného rozhodování rodičů, navíc by se mohli touto zákonnou úpravou dostat do tíživé finanční situace, pokud muž měl v té době vyšší příjem. Jak by to mohlo skončit? Půjdeme do absurdit? Budeme regulovat porodnost, aby se rodil přesný počet chlapců a dívek?  
Jiří Vosecký