Josef Toman

Kandidát na prezidenta, volby 2018
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2014 9:18:58

PETICE VLÁDĚ PRO RYCHLOU NÁPRAVU REPUBLIKY

PETICE VLÁDĚ PRO RYCHLOU NÁPRAVU REPUBLIKY

www.DekujemeOdejdete.cz http://www.petice24.com/stop_odlivu_penez_z_cr_exekucim_nizkym_mzdam_dluhova_amnestie

PETICE VLÁDĚ PRO RYCHLOU NÁPRAVU REPUBLIKY

Petice o to, aby byly zrušeni soukromí exekutoři, byla vyhlášena dluhová amnestie a provedena reforma justice, aby byly zavedeny efektivní protikorupční mechanismy, aby tím bylo zabráněno předraženým zakázkám, důsledkem čeho by mohla být do roka zvýšena minimální mzda a minimální důchody o 50%, aby bylo umožněno pracovat těm, kteří pracovat mohou a chtějí, aby politici nesli za svá rozhodnutí odpovědnost, aby byla povolena národní referenda, maximálně zdaněny pesticidy, které otravují naši vodu a potraviny a způsobují rakovinu, přehodnocena legitimita restitucí, které byly schváleny nelegitimními vládami, které si nelegálně odhlasovaly doživotní imunitu, což je v rozporu s Listinou základních práv a svobod a mezinárodními smlouvami o lidských právech, aby byly zkonfiskovány majetky těm, kteří nedokážou, jak přišli k penězům, atd.

Stát, aby fungoval, musí být právní. Proto je třeba napravit justici. Co je, ale nejdůležitější je, aby bylo co nejvíce omezeno trpění lidí, jejich neštěstí, beznaděj, obava z nejasné budoucnosti. Neštěstí musí být nahrazeno spokojeností a štěstím. Musíme nejprve pomoci těm, kteří trpí nejvíce, těm, kteří přežívají den ze dne z minimální mzdy či nízké penze. Kdo chce a je schopen pracovat, stát mu práci musí zaručit. Dále musí chránit občany před chemickou stravou a chemií ve vodě a ve vzduchu, tím, že ten, kdo je za to zodpovědný, bude maximálně ve své činnosti zdaněn. Googlujte např. Monsanto, Roundup, Babiš, GMO. Navrhujeme zdanit pesticidy 200%, geneticky modifikované organismy – obilniny (GMO) 100%, oprostit od daní organické potraviny. Navrhujeme dotovat dlouhodobě nezaměstnané až 50% příspěvkem od státu a když stále nemohou najít práci, stát jim poskytne veřejně prospěšné práce.

300 miliard ročně odchází z ČR jako zisky cizích korporací, přes 200 miliard se promrhá na klientelisticky - korupčně nastavených státních zakázkách, atd. V ČR je zaměstnáno necelých 5 milionů lidí. Takže každý zaměstnaný by mohl mít o 100.000 Kč na rok více, což by znamenalo, že i minimální mzda by byla přibližně 2x vyšší. Uvědomme si, že náš hrubý národní produkt na obyvatele není o moc nižší než v Německu, ale naše mzdy jsou 4x nižší. Tohle trvá přes 20 let. Takže každá 4 členná rodina byla okradena o alespoň 4 miliony Kč a za dalších 20 let bude okradena celkem o 8 milionů, neboli o kvalitní rodinný dům, každoroční drahou dovolenou, kvalitní auta, možnost jíst hodnotnou organickou, ne chemickou stravu, která prodlužuje, ne snižuje věk a upevňuje, ne ohrožuje zdraví, mohli bychom žít ve společnosti bez kriminality, justiční mafie a exekutorů, společnosti, která by byla pro Evropu příkladem, ne jejím smetištěm.

Dalších 100 miliard ročně se ztrácí tím, že nečerpáme, co můžeme, na rozdíl od jiných států, z EU fondů.

Navrhujeme, aby nová vláda do roka, namísto utahování opasků trpící části obyvatelstva, navýšila minimální mzdu o 50 procent a totéž udělala s minimálními důchody. Tohle pokryje malá část miliard, které se z ČR ztrácí a navíc to pokryjí zvýšené daně z pesticidů, atd. Bude se muset upravit státní rozpočet, tak, aby to bylo umožněno. Jestli to bude znamenat přehodnocení vojenských výdajů, přehodnocení restitucí, odebrání majetku těm, kteří nedokážou původ svých peněz, jestli to bude případně znamenat i dočasné zvýšení deficitu, je na současné koalici. Ono ale stačí hlavně zavést účinné protikorupční mechanismy a žádný deficit zvyšovat nebude třeba.

Emigrace se omezí na odborníky, namísto nádeníků.

Začnou se správně vybírat dně. Jako v USA, kde se večerky, atd., které neplatí dostatečné daně, řeší tak, že se na týden za pokladnu postaví zaměstnanec finančního úřadu a co za tu dobu naúčtuje, se vynásobí 52 a z toho se účtuje daň, i zpětně, plus tam jsou penále.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama