Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2018 12:39:55

"Kluci mají penis a holky zase vagínu"

"Kluci mají penis a holky zase vagínu"

Ještě neskončila v Poslanecké sněmovně diskuze nad svazky stejnopohlavních párů a potichu se blíží další změna zákona z režie ministerstva spravedlnosti s požehnáním veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové.

Všichni si asi vybavujeme revoluční myšlenku z filmu Policajt ze školky „kluci mají penis a holky zase vagínu“, no tak tomu by mohlo být konec. Do Poslanecké sněmovny se blíží změna zákona z režie ministerstva spravedlnosti s požehnáním ombudsmanky Anny Šabatové, která by měla umožnit změnu pohlaví bez chirurgického zákroku. Doposud platí, že jestliže chce člověk v České republice změnit pohlaví, musí se podrobit chirurgickému zákroku. Ministerstvo spravedlnosti však hodlá tento proces zjednodušit. V případě, že by tento návrh prošel, bude stačit přijít na matriku pouze s osobním prohlášením a potvrzením od lékaře o poruše pohlavní identity. Navrhovaná změna se má týkat paragrafu 29 občanského zákoníku.

Všichni si asi vybavujeme revoluční myšlenku z filmu Policajt ze školky „kluci mají penis a holky zase vagínu“ no tak tomu by mohlo být konec. Do Poslanecké sněmovny blíží změna zákona z režije ministerstva spravedlnosti za vstřícného přístupu veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové, která by měla umožnit změnu pohlaví bez chirurgického zákroku. Doposud platí, že jestliže chce člověk v České republice změnit pohlaví, musí se podrobit chirurgickému zákroku. Ministerstvo spravedlnosti však hodlá tento proces zjednodušit. V případě, že by tento návrh prošel, bude stačit přijít na matriku pouze s osobním prohlášením a potvrzením od lékaře o poruše pohlavní identity. Navrhovaná změna se má týkat paragrafu 29 občanského zákoníku.

i si asi vybavujeme revoluční myšlenku z filmu Policajt ze školky „kluci mají penis a holky zase vagínu“ no tak tomu by mohlo být konec. Do Poslanecké sněmovny blíží změna zákona z režije ministerstva spravedlnosti za vstřícného přístupu veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové, která by měla umožnit změnu pohlaví bez chirurgického zákroku. Doposud platí, že jestliže chce člověk v České republice změnit pohlaví, musí se podrobit chirurgickému zákroku. Ministerstvo spravedlnosti však hodlá tento proces zjednodušit. V případě, že by tento návrh prošel, bude stačit přijít na matriku pouze s osobním prohlášením a potvrzením od lékaře o poruše pohlavní identity. Navrhovaná změna se má týkat paragrafu 29 občanského zákoníku.

Není náhoda, že v Poslanecké sněmovně se v současné době řeší možnost uzavírání sňatků stejnopohlavním párům. Obměna paragrafu 29 totiž navazuje právě na zákon umožňující uzavírat manželství nejen dvojicím opačného pohlaví, ale také osobám stejného pohlaví. Podobně to funguje v Dánsku. Dánský zákon umožňuje transgender lidem rozhodnout se o svém pohlaví a stačí vyplnit pouze formulář. Dánsko bylo první zemí, které právně uznalo svazky stejného pohlaví v roce 1989. Od 1. září 2014 dánší občané mohou sami určit svoje úřední pohlaví bez potřeby lékařského schválení. První zemí umožňující volbu pohlaví dle vlastních pocitů je přitom Argentina. Většina evropských i amerických států však vyžaduje pro změnu pohlaví sterilizaci a lékařský či soudní příkaz.

To, že to transgender lidé nemají jednoduché není pochyb, ale pohlaví člověka určují pohlavní orgány a ne to jak to kdo cítí. Snažíme se být chytřejší jak příroda a stavět naše zákony nad zákony přírody, což nemůže zůstat bez odezvy. Podmínkou pro zachování lidského rodu a předpoklad pro rodinu je heterosexualita, která se snaží být záměrně likvidována a je nám proto záměrně vnucována rovnost každé sexuální orientace a chování, které má za následek rozbití tradiční rodiny, jakož to podmínky pro zachování lidského rodu. Menšina se snaží vládnout většině a vynucovat si pozornost a majorita se snaží být umlčována pod záminkou bezbřehé tolerance a diskriminace. Každý, kdo na to upozorní je zesměšňován, nebo označen za xenofoba a totalitáře.

Dočkáme se jednou, že Anička bude chlapeček a bude si chtít vzít Pepíčka, který bude holčička, který bude maminka a Anička bude tatínkem svých dětí nebo dostaneme rozum dřív než se naše společnost rozpadne? Oba zákony spějí k dekadenci a k více se prohlubujícímu morálnímu úpadku společnosti. Naší jedinou nadějí na lepší budoucnost je vrátit se k zapomenutým hodnotám lidskosti a odtrhnout se od těch národů, které jsou v tomto chaosu zabředlí a připojit se k zemím, které se snaží žít slušněji a lépe.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama