Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2019 11:12:31

Konec svobody slova aneb jak se zbavit nepohodlných

Konec svobody slova aneb jak se zbavit nepohodlných

Žijeme ještě ve svobodném státě nebo se vracíme do dob normalizace a totality?

Žijeme v době, kdy jsou potlačovány názory, které stát nebo jiný kontrolní orgán považuje za nežádoucí, nevhodné, škodlivé nebo citlivé. Pomocí cenzury je kontrolována a omezována svoboda slova a projevu ve veřejném prostoru. Evropská unie, prounijní strany a média se snaží z těch, kteří projevují svůj názor proti řízené nelegální migraci udělat rasisty, xenofoby a fašisty.
Své o tom mohu vyprávět i já.


Od srpna 2016 platí na území EU zákaz dovážet tzv. invazivní nepůvodní druhy rostlin a zvířat, kteří ohrožují evropskou přírodu. Ředitel odboru druhové ochrany a implementace mezinárodních závazků ministerstva životního prostředí Jan Šíma uvedl pro TN.CZ (4.8.2016) cituji: "Dnešní globalizovaný svět umožňuje do Evropy přivážet různé rostliny a živočichy ze vzdálených konců světa a ty se pak bohužel často bez rozmyslu dostávají do naší přírody. Pro invazní druhy to znamená nečekané možnosti šíření. Nemají tu přirozené nepřátele, vytlačují naše původní druhy nebo přenášejí nemoci, vůči kterým jsou samy rezistentní, ale evropské druhy v jejich důsledku vymírají,"


O dva měsíce později Jiří X. Doležal napsal 26. září 2016 v Reflexu článek s názvem Invazivní druhy hubíme, invazivní národy vítáme. Ve svém článku konkrétně píše, cituji: „Když však máme posuzovat ne šíření medvídka mývala, ale nepůvodních, a silně sociokulturně odlišných populací našeho vlastního druhu, rozuměj lidí ze zásadně odlišných kultur, zapomínáme na ekologii a jako výraz naší dobroty zavádíme vítací politiku. Přestože s ní většina Evropanů nesouhlasí, přestože jsou muslimští imigranti z kmenové společnosti schopni rozvrátit náš společenský ekosystém, přestože věda prokázala, že stěhování velkých populací mimo původní výskyt vždy nové místo výskytu poškodí, my vítáme. …. „ , autor dále pokračuje „Dovedete si představit ten tanec, kdyby můj oblíbený autor Václav Cílek nemluvil o přivandrovalé borovici, ale řekl by o imigrantech: „Oni jsou to většinou muslimové, blízkovýchodní přivandrovalci, na které (míněno na jejich ochranu) nemusíme dávat takový důraz"? „


O tři roky později jsme se nad tímto paradoxem, aniž bych někoho s něčím srovnávala pozastavila též a na svém facebookovém profilu uvedla tento status: „Je zakázané dovážet invazivní nepůvodní druhy rostlin a zvířat na území EU. Muslimští imigranti také nejsou původními obyvateli Evropy a stejně jako invazivní druhy znamenají nečekané šíření a postupné vytlačení původních obyvatel Evropy. Proto by měli mít také zákaz vstupu na území EU."

Reakce nenechala na sebe dlouho čekat a méně chápaví novináři z celé věci udělali, že srovnávám muslimské migranti s invazivními zvířaty a rostlinami. Nikoho jsme však ve svém statusu s nikým nesrovnala, jen jsem se pozastavila nad stejným paradoxem, který uvedl Jiří X. Doležal ve svém článku s názvem Invazivní druhy hubíme, invazivní národy vítáme.


Situace zašla však ještě dál, abych se přesvědčila, že dnes se musí člověk bát říci nebo napsat vlastní názor jak za dob protektorátu. Začátkem dubna jsem byla předvolána na Policii ČR podat vysvětlení, jelikož na mě za tento status bylo podáno trestní oznámení. Předmětem podání vysvětlení bylo: Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny.


Můj výrok byl testováním hranic svobody projevu v naší zemi. Koncipovala jsem jej tak, aby byl technicky a obsahově naprosto v pořádku. Má toto být snad důkaz, že v naší zemi je utlačována svoboda slova a projevu a jsme nuceni k povinné a násilné politické korektnosti? Chce nás tímto způsobem EU a prounijní strany ovládající důležitá ministerstva donutit tiše přijímat migranty a zastrašit, abychom se báli klást odpor? Přijde doba, kdy budeme muset znovu vyjít do ulic, abychom hájili svobodu slova vykoupenou krví našich předků?


Omezovat svobodu slova a projevu je dvousečná zbraň, která rozdělí společnost a může se jednoho dne obrátit i proti těm, kteří ji dnes omezují a to by každý měl mít na paměti, i přesto, že nám ji zaručuje Listina základních práv a svobod odd. druhý, článek 17.

















Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama