Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2019 17:59:29

Vedení KVK chce zřídit pilotní školu i přes odpor veřejnosti

Vedení KVK chce zřídit pilotní školu i přes odpor veřejnosti

Vedení Karlovarského kraje se chlubí zřízením pobočky Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického (ČVUT).

Vedení Karlovarského kraje je v koncích a tak se snaží získat podporu pro zřízení pilotní školy F Air zřízením pobočky ČVUT. Pilotní školu chce vedení Karlovarského kraje totiž zřídit  přes odpor veřejnosti, hotelů a restaurací a možná bezpečnostní rizika. Chlubení se zřízením pobočky Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického (ČVUT) je dosti liché, jelikož už nikde není zmíněno, že podmínkou pro zřízení pobočky VŠ je právě provoz pilotní školy F Air, kterou veřejnost odmítá, jelikož rizika, která sebou přináší provoz pilotní školy F Air na letišti v Karlových Varech značně převyšují zisk pouhých 2,5 milionů korun za hangárování.

Vedení kraje se pyšní, že v nové pobočce by se měli vzdělávat studenti v bakalářských programech, jako je například Letecká doprava, Profesionální pilot či Technologie údržby letadel. Chci vědět jak absolventi těchto oborů najdou uplatnění v Karlovarském kraji nebo budou dojíždět za prací do Prahy. Pokud by na této pobočce studovali vůbec čeští studenti, jelikož takové studium je velice finančně nákladné a né každý si ho může dovolit a bude probíhat v angličtině, tak s největší pravděpodobností absolvent této pobočky vezme z našeho kraje nohy na ramena a uteče do Prahy, kde najde uplatnění za odpovídající finanční ohodnocení.

Paní hejtmanka věří, že přiláká velké množství studentů. No možná, že přiláká, ale čínských studentů, které pilotní škola F Air cvičí na území ČR republiky už nějaký ten rok a vděčí za otevření dveří právě na čínský trh panu prezidentovi Miloši Zemanovi, jak se zmínil Michal Markovič, ředitel letecké školy F AIR 28.dubna 2017 při své návštěvě Pražského hradu se svou první skupinou celkem 14 čínských kadetů – budoucích pilotů Sichuan Airlines.

Karlovarský kraj je vyhledávaný pro lázeňství a byl vyspělý keramickým průmyslem, tak proč zde nevybudovat pobočku VŠCHT se zaměřením na keramiku, porcelán, sklářství a stavební hmoty? Firmy jako třeba Sedlecký kaolin aj. by to jistě uvítaly a budoucí studenti našeho kraje též! V našem kraji by měla vzniknout VŠ, aby její absolventi našli zde také uplatnění, odpovídající finanční ohodnocení a neodešli z našeho kraje pryč. Firmy se v našem kraji potýkají s nedostatkem odborníků, ale není mi tedy známo, že by byl letecký provoz v našem kraji na takové úrovni a měl takový potenciál, aby zde potencionální absolvent, který bude mít finanční prostředky na toto studium našel uplatnění jako pilot nebo pozemní letištní personál. Taková představa je dosti úsměvná.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama