Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2020 12:28:00

Chceme znát důvod odvolání dozorčí komise ČT

Chceme znát důvod odvolání dozorčí komise ČT

Lidovci kritizují nečekané odvolání dozorčí komise České televize Radou ČT. Považují to za další útok na veřejnoprávní média.

 Poslankyně KDU-ČSL a členka sněmovního volebního výboru Pavla Golasowská proto iniciovala na příští týden schůzi výboru, na které bude požadovat vysvětlení celé situace. „Věřím, že zástupci Rady ČT na svolaném výboru všechno objasní a vysvětlí, aby nebylo do budoucna ani teď ohroženo fungování ČT jako veřejnoprávního média,“ uvedla poslankyně Golasowská.

Kromě náhlého odvolání dozorčí komise chce znát také důvod nesouhlasu Rady ČT o odkupu pozemků kolem budovy ostravského studia ČT. Tímto rozhodnutím hrozí odprodej cizímu zájemci, v jehož důsledku mohou nastat vážné komplikace s přístupem do budovy ostravského studia ČT.

„Jako poslankyni za KDU ČSL za Moravskoslezský kraj mi záleží na fungování Televizního studia Ostrava a pokud je ohroženo jakoukoliv překážkou, je potřeba věc vysvětlit a řešit," uvedla poslankyně Golasowská.

Krok většiny členů Rady ČT odsoudil i předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „To, co se odehrálo na Radě ČT, je naprosto za hranou normálního chápání! Odvolání dozorčí komise rady bez jakéhokoliv řádného zdůvodnění nelze chápat jinak než jako další cílenou destrukci veřejnoprávní televize. Kritika musí být s fakty!“ uvedl dříve předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Během nouzového stavu odvolala Rada ČT dozorčí komisi České televize. Nevíme proč, nevíme za co, nevíme pro koho, nelze se odvolat. Budu se ptát. Toto je pokus o likvidaci média veřejnoprávní služby. Lidmi, kteří vědí možná hodně o služebnictví, ale ne o veřejné službě,“ doplnil předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL a místopředseda Jan Bartošek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama