ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2010 9:29:43

Obvykle rychlý omyl pana starosty

Obvykle rychlý omyl pana starosty

ODS Brno-město prý dlouhodobě podporuje brněnský hokej.

Další ze série kritiky vůči stávajícímu vedení města Brna zveřejnil starosta MČ Brno-Bohunice pan Robert Kotzian. Tentokrát přispěchává s prohlášením, jak ODS Brno-město dlouhodobě podporuje brněnský hokej, mj. např. prosazováním nové haly za Lužánkami.

Hokejová „euforie“ zasahuje s blížícími se volbami i opoziční politickou scénu. Brněnskou ODS jako kdyby ale nyní náhle kromě agitace zasáhl i výpadek paměti. Přitom není třeba mluvit mnoho, je třeba ale říkat pravdu.

Hokejovou halu za Lužánkami koupilo město Brno již dubnu 2004. Místo, aby již tehdy halu zprovoznilo ku prospěchu brněnského hokeje, nechalo ji vedení města pod taktovkou ODS ještě více zchátrat a poničit tak, že se tato stavba stala ostudností města pro každého, kdo šel kolem. Kdyby takovýmto způsobem podporovalo hokej stávající vedení města, asi by Kometa hrála jen na zamrzlé přehradě.

O ekonomické výhodnosti pronájmu haly Rondo Kometě toho pan starosta také moc neví. Důkazem je návrh klubu ODS na zasedání Zastupitelstva města Brna dne 27.1.2009 (bod 106), kterým chtěli vyjmout halu Rondo z majetku STAREZ-SPORT, a.s. zpět do majetku města a pronajmout Kometě. Naštěstí nebyl tento návrh schválen, protože“ vyjmutí haly z majetku akciové společnosti do majetku města“ žádný zákon nezná a jakýkoliv převod tohoto majetku obnáší zbytečně vyhozené nemalé peníze.

Rozhodnutí stávajícího vedení města pustit se do rekonstrukce haly Rondo byl jediný správný krok při ekonomické situaci veřejných rozpočtů. A zároveň ta opravdová podpora brněnského hokeje. Hala, která se začala stavět v roce 1972 a byla bolestně dokončena až o 10 let později, potřebovala rekonstrukci víc, jak cokoliv jiného. Rekonstrukce haly bude dokončena v září letošního roku a to i za provozu ledové plochy a odehrání všech extraligových zápasů Komety.

Vedení ČSSD Brno-město prosazuje pronájem haly Rondo Kometě za oboustranně přijatelných podmínek se snížením výdajů z rozpočtu města Brna na provoz haly, zachováním tvorby odpisů majetku a stanovením přiměřeného nájemného pro bezproblémový provoz haly Kometou.

Takovéto kroky nedostanou do problémů ani město, ani Kometu.

Zajímavý postoj k jednotlivým projektům v Brně jsem už slyšel v případě výstavby bazénu v Kohoutovicích v citaci jednoho člena ODS: „Ať to Onderka s Mackem postaví a nabijí si při tom hubu. My pak budeme říkat brněnské veřejnosti, že jsme to zařídili my“. Tak nějak je to i s podporou brněnského hokeje v posledních třech letech ze strany ODS. Hlasovat proti všemu, aby se nic nepodařilo a přispěchat rychle před volbami s prohlášeními, jak se to všechno podporuje a zařídí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama