ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2013 11:32:55

DLOUHODOBÁ PÉČE V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ

DLOUHODOBÁ PÉČE V DOMÁCÍM PROSTŘEDÍ

Postupně budu zveřejňovat témata sociální oblasti, která jsem připravila pro program ODS. A za která je nutné bojovat.

Prosazujeme zavedení systému dlouhodobé péče. Chceme jednoznačné rozšíření možností, jak zajistit péči o seniora či zdravotně postiženého člena rodiny v jeho přirozeném domácím prostředí. Podpoříme širší nabídku odlehčovací a ambulantní péče, která klientům i členům jejich rodiny pomůže zvládnout situace, kdy se neobejdou bez asistence odborníků. Daňově zvýhodníme členy rodiny, kteří doma pečují o seniory s vyšším stupněm závislosti na jejich péči. Sleva na dani je k diskuzi, ale mohla by být až 50 000 korun za rok, pro rodiny, které doma pečují o člena rodiny ve třetím a čtvrtém stupni závislosti, v případě, že takový člověk není trvale v pobytovém zařízení.
Odlehčovací péči považujeme za správnou kombinaci s péčí v rodině. Budeme diskutovat možnosti komerčního připojištění dlouhodobé péče, které by mohlo být daňovou odpočitatelnou položkou.

DLOUHODOBÁ PÉČE V ÚSTAVECH JEN ŠPIČKA PYRAMIDY
Stát musí zajišťovat kvalitní ústavní péči, která člověku umožní důstojný život v malé komunitě. Doposud převládající ústavní péče se však musí stát vrcholem pyramidy dlouhodobé sociální péče, nikoli zůstat její základnou. Základem je péče rodiny a odborná péče v domácím prostředí. 

Budeme podporovat i hospicovou péči v domácím prostředí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama