ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2013 12:59:55

LÉKAŘSKÁ POSUDKOVÁ SLUŽBA

LÉKAŘSKÁ POSUDKOVÁ SLUŽBA

Základním kamenem péče o zdravotně postižené spoluobčany je systém posuzování invalidity a závislosti.

 Uznáváme nastalá pochybení v novém systému, který přijal mezinárodní klasifikaci jako systém pro posuzování, avšak byl ministerskou vyhláškou smeten a tento systém dlouhodobě vykazuje známky jisté nespravedlnosti a absurdit. Zajistíme jednoznačné přihlášení se k mezinárodní klasifikaci ICF ( vydalo WHO ), které nastaví spravedlivá a jednoznačná pravidla posuzování i případných odvolání. Toto posuzování funguje i v jiných zemích, může takto fungovat i u nás. Nejde nám o snižování důstojnosti lidí se zdravotním postižením, ale o jejich plnohodnotný život.
Budeme prosazovat lidský přístup, odbornost a vyšší efektivitu posudkové služby. Vytvoříme páteřní sít posudkových lékařů a posílíme je o aprobované lékaře z běžné praxe. Posudek odborného lékaře bude muset posudkový lékař vzít jednoznačně za výchozí při posuzování invalidity a závislosti.
Zkrátíme lhůty pro posuzování zdravotního postižení a závislosti. Zabráníme šikanování osob se zdravotním postižením posudkovými lékaři. Nemůže-li žadatel navštívit posudkového lékaře, má být jeho postižení posouzeno v jeho přirozeném prostředí.
Posuzování závislosti má provádět tým posudkový lékař a sociální pracovník, který pracuje na jednom pracovišti. ( nemáme nadále tyto týmy dělit na úřad práce a ČSSZ ).
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama