ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2011 19:01:12

Stacionář hodný jedenadvacátého století vznikl na Praze 9

Stacionář hodný jedenadvacátého století vznikl na Praze 9

Praha 9 zkvalitňuje služby pro seniory. Rekonstrukce za padesát milionů umožní dennímu stacionáři na pražském Střížkově poskytovat kvalitní a zároveň dostupnou péči lidem s Alzheimerovou chorobou.

Slavnostní otevření objektu v Hejnické ulici pod záštitou primátora Bohuslava Svobody. Magistrát hlavního města Prahy poskytl rozhodující finanční pomoc, která rekonstrukci bývalého penzionu pro seniory umožnila.

Otevření takového stacionáře, který svou kvalitou odpovídá požadavkům jednadvacátého století, je krok správným směrem. Z čistě lékařského hlediska, přes všechny medicínské pokroky, není předpoklad, že by se v průběhu dalších deseti let našlo řešení této choroby“, vysvětloval důležitost stacionáře primátor Svoboda.

Zařízení je vybaveno relaxační místností a terasou pro venkovní aktivity, vše je samozřejmě přizpůsobeno potřebám klientů. Velkou rekonstrukcí prošla u kuchyň, která bude nabízet rozvážkovou službu nebo přímý prodej zájemcům z okolí.

Myslím, že Praha 9 je v tomto velmi dobrým příkladem. A jde cestou, kterou nastavujeme v probíhajících sociálních reformách. Stacionáře jsou právě ta zařízení, která nabízí seniorům péči v denních dobách, kdy se o ně nemůže starat jejich rodina. Zároveň zdaleka nejde o nějaký dlouhodobý pobyt a klienti stacionáře zůstávají především ve svém domácím prostředí, což je důležité. Zároveň je to další impuls abychom se i nadále pozorně zabývali legislativní úpravou dlouhodobé péče.“ představuje souvislosti mezi stacionářem a probíhajícími změnami v sociální oblasti poslankyně Lenka Kohoutová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama