Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2021 22:57:00

EU kritizuje jen tam, kde se jí to hodí

EU kritizuje jen tam, kde se jí to hodí

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Evropského parlamentu o střetu zájmů premiéra Babiše

 Je dobře, že se naše europoslankyně Kateřina Konečná k hlasování nepřidala. Není šťastné, když europarlament vstupuje do vnitrostátní politiky. Česká republika je svébytný stát a problémy si umí vyřešit sama. Přijali jsme tzv. Lex Babiš, který omezuje vstup podnikatelů do politiky. To, že se ukázal jako neúčinný, je jiná věc.

Ten zákon, který mimochodem připravila pravicová opozice, bude potřeba zpřísnit. Aby zabránil nejen prolínání ekonomiky a politiky, ale také třeba politiky a mediálního světa. Ovšem musíme tak učinit nikoli kvůli Evropské unii. Potřebujeme kvalitní zákony kvůli České republice a jejím občanům.

EU neměří všem stejným metrem. Mohu připomenout případ Itálie a pana Berlusconiho, jsou zde i příklady z Francie. EU kritizuje jen tam, kde se jí to hodí. My jsme dnes v Bruselu vnímáni jako problémoví, tak se hledá klacek. Je to součást kampaně proti Visegrádské skupině, proto se nyní hodí kritizovat Babiše.

Česká republika má své vlastní zákony, své vlastní soudy, své vlastní orgány činné v trestním řízení. Byly-li české zákon porušeny, mají tyto orgány jednat. Nevím, proč by se měly ohlížet na nějakou rezoluci Evropského parlamentu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama