ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2020 21:21:00

Cílené testování v ohrožených skupinách má mimořádný význam

Cílené testování v ohrožených skupinách má mimořádný význam

Zásadně odmítáme ukončení plošného testování v sociálních službách. Odmítáme prodloužení zákazu návštěv.

 Ministerstvo zdravotnictví vydalo nová mimořádná opatření, která upravují povinné testování antigenními testy. Jedná se o tyto změny:
  • Povinnost testovat klienty domovů pro seniory, domovů se zvláštním režimem a odlehčovacích služeb pobytového typu končí dnem 3. 12. 2020.
  • Povinnost testovaní zaměstnanci končí dnem 12. 12. 2020.

Vláda ČR vydala 20. 11. 2020 usnesení č. 1196, kterým prodloužila zákaz návštěv v pobytových zařízeních do 12. 12. 2020.

„Podíl a dynamika růstu nakažených a zemřelých v důsledku COVID-19 v sociálních zařízeních je alarmující. Odborná veřejnost se shoduje, že cílené testování antigenními testy v jednotlivých ohrožených skupinách má mimořádný význam. Přesto, v této situaci, rozhodlo MZČR o zrušení pravidelného plošného testování klientů i zaměstnanců!

S tímto rozhodnutím zásadně nesouhlasíme a odmítáme ho jako nekoncepční, předčasné a vysoce riskantní.

Namísto ponechání stabilního a účinného řešení v podobě pravidelného plošného testování a umožnění návštěv vláda izolovala klienty od rodin na další tři týdny. I proti tomu je nezbytné se zásadně ohradit. Izolaci klientů od rodin není možné nadále prodlužovat a návštěvy je potřeba okamžitě uvolnit, a to případně i za cenu zvláštních opatření (ochranné pomůcky, testování návštěv antigenními testy, doložení negativního PCR-RT testu apod.).“

MUDr. Boris Šťastný, MBA
Občanská iniciativa Jistota

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama