ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2010 9:42:00

Ocenil jsem nejlepší potraviny roku

Ocenil jsem nejlepší potraviny roku

Zvítězila firma PANE s houskou a špaldovým řezem.

Soutěž Potravinářský výrobek roku Středočeského kraje vyhrály běžné potraviny jako je houska, šunka nebo med. Středočeský hejtman David Rath předal certifikát trojici nejlépe umístěných výrobků v každé kategorii při slavnostním oceňování v Lysé nad Labem.

Předání cen se účastnili také náměstek středočeského hejtmana Miloš Petera, ředitel krajské veterinární správy Zdeněk Císař a Inka Laudová, ředitelka Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Soutěžilo se v sedmi kategorií. V první zvítězil PANE spol. s.r.o. se svojí vícezrnnou houskou. V druhé kategorii o nejlepší mléčné výrobky zvítězily Polabské mlékárny s tvarohovým ananasovým dezertem. Špaldový řez zajistil další vítězství firmě PANE spol. s.r.o. v kategorii Lahůdky a cukrářské výrobky. Porotcům nevíce chutnalo víno vyrobené vinařskou společností SŠ Mělník. Nejchutnější maso vyrábí Řeznictví a uzenářství U Dolejších s.r.o., které si první místo zasloužilo se svou pražskou šunkou SPECIÁL. Nejlahodnější med porotci zvolili od včelí farmy SAMEK.

Do soutěže mohli účastníci přihlásit maximálně deset výrobků, které musely být určeny k přímé konzumaci a které byly zcela vyrobeny na území Středočeského kraje. Komise vybírala nejlepší produkty z celkem 88 výrobků, ocenila jich 27 od 12 různých výrobců. Komise hodnotila nejen barvu a vzhled, ale zkoumala také chuť a vůni, zejména kladně ohodnotila vůně těch výrobků, které byly charakteristický pro daný druh. Zcela nevyhovující označili porotci výrobky s nepřijatelnou odchylkou od deklarované charakteristiky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama