MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2013 18:29:49

O všech projednávaných zákonech by se měla vést diskuse i s opozicí

O všech projednávaných zákonech by se měla vést diskuse i s opozicí

Zdravotnické noviny a portál OZdravotnictví.cz uspořádaly předvolební debatu s kandidáty na křeslo ministra zdravotnictví na téma "Co bude s českým zdravotnictvím po volbách?"

Pozváni byli zástupci všech stran, které mají reálnou šanci se dostat do Poslanecké sněmovny. Jedním z nich byl i Jiří Štětina, lídr kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie v Královéhradeckém kraji.

V debatě kandidátů na post budoucího ministra zdravotnictví se diskutovala například otázka role ministerstva zdravotnictví v systému nebo jak zachovat kvalitu a dostupnost zdravotní péče.

"Podle mého názoru se pořadatelům podařilo připravit velmi zajímavou a hlavně potřebnou akci. Z devíti pozvaných stran se nezúčastnil pouze zástupce TOP 09, což byla velká škoda, protože názory bývalého pana ministra s nejpravděpodobnějším novým minstrem z ČSSD by bylo zajímavé nejenom sledovat, ale zejména komentovat," komentuje diskusi Jiří Štětina, uznávaný lékař a kandidát Hnutí Úsvit.

Štětina byl dle svých slov překvapen a také potěšen věcností a slušností všech diskutujících, kteří zcela otevřeně přednesli stanoviska všech stran, jak budou poskytovat a hlavně platit zdravotní péči. Rozhodně by uvítal konání podobných akcí i do budoucna.

"Při rozloučení s pořadateli jsem řekl panu Mgr. Kulhavému, že takto bych si představoval projednávání všech zákonů o zdravotnictví ve sněmovně," říká Štětina. V posledním volebním období totiž jakákoli diskuse prakticky scházela a vše bylo schváleno jenom hlasy pravicové koalice.

"Rád bych věřil tomu, že se nastávající vítěz voleb bude chovat k opozici slušně a její dobré připomínky a návrhy bude akceptovat, resp. vyvracet věcnými argumenty," říká politik.

"Zdravotnictví totiž nemůže být ani levicové ani pravicové, protože to je služba nemocným, které politika nezajímá, ale otázka uzdravení a dobré osobní pohody je pro pacienta to nejzákladnější. Kladu důraz na pacienta a nikoliv klienta, protože to druhé zavání byznysem za každou cenu," podotýká Jiří Štětina, lídr kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama