MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2013 12:37:20

Z kandidátky SPOZ jsem ustrnul hrůzou

Z kandidátky SPOZ jsem ustrnul hrůzou

Je normální, že si každý kandidát zjistí, kdo se v kraji proti němu ve volbách postaví. Ani já nejsem v tomto případě výjimkou. Když jsem však zaregistroval na kandidátce SPOZ Petra Vrzáně, a to dokonce na třetím místě, ustrnul jsem hrůzou.

Tento člověk je totiž ředitelem sdružení SPELOS, což je přeneseně jakési kladivo všech lobbistů orodujících za hazard. Absolutně nechápu, proč jej Zemanovci zařadili na svou kandidátku!  O ledačems to však vypovídá a volič si musí udělat obrázek sám o tom, přes jakou stranu tady hazardní chobotnice opět vystrkuje svoje chapadla.

Vzpomínám si, když se na sněmovní zdravotní výbor, jehož jsem byl místopředsedou, obrátila občanská sdružení Brnění, Občané proti hazardu a Transparency International a požádala jej, aby projednal dopady hazardu a pokusil se s touto tragickou situací něco udělat.  Z těchto analýz totiž jednoznačně vyplynulo, že domácnosti utrácí více za hazard než za cigarety a alkohol!

Za tuto situaci je, mimo jiných, odpovědné ministerstvo financí, které nezajistilo nápravu nezákonného povolování výše sázek na VLT, a tak dnes gambler může klidně za hodinu prohrát 252 tisíc. Tento stav bohužel trvá dodnes a nemyslím si, že by jej pan Vrzáň, jako drsný lobbista, chtěl tento stav, jakýmkoliv způsobem měnit. Bude to spíše naopak. Hazard bude mít zelenou…

MUDr. Jiří Štětina – Lídr Úsvitu za Královehradecký kraj
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama