MUDr. Jitka Chalánková

  • Prostějov
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2013 18:49:25

Poslankyně Chalánková se zúčastnila setkání starostů v Bludově

Poslankyně Chalánková se zúčastnila setkání starostů v Bludově

Chalánková: Setkání starostů z území MAS Horního Pomoraví i Šumperského venkova přineslo vzájemnou diskusi o aktuálních otázkách rozvoje regionů

Bludov - Na aktuální témata diskutovali v  pátek 19. dubna ve Státních léčebných lázních v Bludově starostové dvou sousedících místních akčních skupin - MAS Horní Pomoraví a MAS Šumperský venkov. Jednání se uskutečnilo jako další ze série setkání pracovních skupin obcí, které zastupují místní starostové. Pozvání přijali a svojí osobní účastí podpořili poslankyně  Jitka Chalánková a senátor Zdeněk Brož. „Pozvání jsem přijala velmi ráda, toto téma mám ještě v živé paměti z doby, kdy jsem měla rozvoj venkova v kompetenci jako náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje. Pokud mohu pro rozvoj venkova udělat něco i dnes, jsem k dispozici v roli poslankyně,“ řekla poslankyně MUDr. Jitka Chalánková (TOP09).

Čtyřhodinové setkání zahájili odborníci z oblastního inspektorátu práce a seznámili přítomné s nejčastějšími problémy a nedostatky v oblasti Bezpečnost  a ochrana zdraví při práci a požární ochrana v podmínkách našich obcí. Velkou diskusi a řadu dotazů vyvolal příspěvek o energetických štítcích veřejných budov a výměna zkušeností s čerpáním dotací v oblasti úspory energií. V průběhu i mezi jednotlivými příspěvky probíhala živá diskuse. „Do té jsem se zapojila také a snažila jsem se téma zasadit do širšího kontextu evropské politiky,“ řekla Chalánková.

Dalšími tématy byly plánované dotační tituly pro Program rozvoje venkova po roce 2013 (přednesl Ing. František Winter, předseda sítě Místních akčních skupin ČR). Vzhledem k tomu, že prostředky pro současné dotační období jsou již ve většině operačních programů vyčerpány, započaly přípravy nových strategií území, které by v maximální míře umožnily čerpání dotačních prostředků metodou LEADER.

Jedním z posledních témat byla informace o aktuálně vyhlášených výzvách na území obou místních akčních skupin, které jsou pro toto programové období již poslední.  Organizátoři setkání také informovali starosty o dosavadním průběhu a chystaných aktivitách v rámci přípravy nové strategie území, do které jsou ve velké míře zapojeni nejen zástupci obcí, ale také podnikatelé, školy, neziskové organizace, spolky i aktivní občané obou regionů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout