MUDr. Pavel Plzák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2015 11:02:36 - občan-tazatel

sankce a Rusko

Jaký vliv bude mít na konflikt rozhodnutí EU o neprodloužení protiruských sankcí? A druhá otázka. Podle slov Němcová z ODS Ruské výhrůžky jadernými zbraněmi proti Dánsku eskalují napětí a ohrožují bezpečnost v Evropě. Souhlasíte? A pokud ano, jak by měla ČR, EU, NATO reagovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2015 14:56:10 - MUDr. Pavel Plzák
V současné době vede Rusko proti státům NATO a EU informační válku, propagandu můžete sledovat na internetu, ve Vaší e-mailové poště atd. Cílem je ovlivnit veřejné mínění a jsou v tom velmi dobří, vyučili se v době studené války, pamatujete sifonové bombičky na krku a tzv. atom znak a mohutné demonstrace proti jadernému zbrojení na tehdejším Západě? To vše bylo prací sovětských služeb a to ještě nebyl internet. Zajímavé , že konvoj belgické armády nedavno přejel přes naše území zcela bez povšimnutí. S poslankyní Němcovou v tomto musím souhlasit, vyvolá to samozřejmě adekvátní odezvu ze strany NATO, bez odezvy to asi zůstat nemůže, protože Rusko nepřetržitě testuje, co si může dovolit. Cílem je zjevně Pobaltí, kde žije velká ruská menšina, a Rusko jej nepřestalo považovat za své , asi stejně jako Krym. Neodvažuji se tipovat, co by se dělo, pokud by Pobaltské státy nebyly součástí NATO. Protiruské sankce mají zatím malý vliv, daleko větší má pokles cen ropy, ale jako symbol a hrozba dalšího prohlubování tady musí být. Asi budou pořád, protože Putin Krym nevrátí, považuje to za uzavřenou záležitost.