MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2011 11:21:45

Jde jen o plivnutí do tváře občanům?

Jde jen o plivnutí do tváře občanům?

Včera proběhla tisková konference KSČM, na které informovala poslankyně Marková o průběhu úterního jednání výboru pro zdravotnictví a důvodech, proč se dnešního jednání výboru poslanci za KSČM na protest nezúčastní.

Na úterním jednání probíhala obecná rozprava k předlohám tzv. " reformních" Hegerových zákonů, které více či méně od základu mění dosavadní způsob poskytování zdravotnické péče a zejména jejího financování. K těmto předlohám je podána celá řada pozměňovacích návrhů. Jejich podstatnou část tvoří někdy i velmi rozsáhlé návrhy společenských organizací, občanských a profesních sdružení, odborů, ligy lidských práv, kanceláře ombudsmana a mnoha dalších včetně jednotlivých občanů. Aby se o nich mohlo jednat a hlasovat, musí si jejich obsah osvojit poslanci. Aby si je mohli osvojit a předložit jako pozměňující návrh, musí znát především podrobně jejich obsah. A k tomu je potřeba především čas, protože u řady z nich se jedná o velmi závažné přiipomínky. A o to jde. Vládní koalice se rozhodla, že čas prostě a jednoduše neposkytne, zkrátila dokonce lhůtu k projednávání předloh na 40 dní, byť by si jejich obsah zasloužil naopak prodloužení lhůty. Diskusi prostě a jednoduše zrušili. A navíc je jasné, že celý legislativní proces chtějí skončit do několika dnů, protože na úterý příští týden je už svolána mimořádná schůze sněmovny, kde má proběhnout druhé čtení a předpokládám třetí čtení a přijetí zákonů do 12. září. Tak si současná vládní koalice představuje demokracii, tak si představuje kvalitní legislativní proces. Vážení čtenáři, toto je totalita. Stachanov je překonám. To, co předvádí členové ODS, TOP 09 a VV v parlamentu  nemá obdoby. "Reforma" musí proběhnout v nejkratším čase stůj co stůj ať to stojí cokoli. Ať se přijme jakákoli pitomost, hlavně, že opozice byla převálcována. K čemu to povede? Že po dalších parlamentních volbách zmizí vládní koalice v propadlišti dějin a začne tvrdá práce na takové podobě zákonů, které nebudou pro tento národ likvidační. A pochopitelně nejen zákonů zdravotnických. Jsem zvědav, jak za pár let bude toto období pánů Nečasů, Kalousků, Drábků a Hegerů hodnoceno. Jsem přesvědčen, že v žádném případě kladně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama