MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2011 10:10:03

Otevřený dopis Miroslava Kovála předsedkyni poslanecké sněmovny.

Otevřený dopis Miroslava Kovála předsedkyni poslanecké sněmovny.

Vzhledem k závažnosti obsahu, týkajícího se činnosti bratří Mašínů, jsem se rozhodl jeho text zveřejnit v Parlamentních listech.

Paní předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR,

obracím se na Vás se žádostí o vysvětlení Vašeho jednání a jednání předsedy vlády pana Nečase v souvislosti s vaším přístupem k problematice „Mašíni“. Tento problém se stal znovu aktuálním po úmrtí Ctirada Mašína a rozhodnutí o účasti vlády (p. Vondry) na pohřbu, kde má být uděleno nejvyšší vyznamenání Ministerstva obrany ČR – Zlatá lípa. Předpokládám, že je vám známo za jaké mimořádné činy je toto vyznamenání udělováno. Dle mého názoru by nemělo být uděleno za  trestný čin terorizmu, vraždy, trestného činu se zbraní, loupež a služba v cizí armádě.

Žádám Vás o vysvětlení toho, že když parlament schválil zákon č. 40/2009 Sb., který nabyl účinnosti od 1. 1. 2010, je možno, že dochází k porušení paragrafů tohoto zákona. Specifikuji:

-    § 107   Trestné činy organizované zločinecké skupiny

-    § 118   Spáchání trestného činu se zbraní

-    § 140   Vražda

-    § 173   Loupež

-    § 149   Mučení a jiné nelidské a kruté zacházení

-    § 311   Teroristický útok, odst. (2) podpora terorizmu (udělení vyznamenání)

-    § 321   Služba v cizích ozbrojených silách

Všechny uvedené paragrafy jsou hrubým způsobem ignorovány Vámi i panem předsedou vlády a všemi těmi, kteří vyslovují souhlas s oceněním těchto, de facto teroristů. Tím se, dle mého názoru dopouštíte trestného činu podle § 365  Schvalování trestného činu. Tento paragraf se vztahuje na všechny výše uvedené trestné činy.

Proto Vás žádám o vysvětlení toho, v čem je můj názor chybný. Není snad možné, aby parlament i vláda jednaly protiprávně. Jsme přece právní stát.

Děkuji

                                               Miroslav Kovál

                                               B. Martinů 38

                                               602 00 Brno

                                              

19. 08. 2011

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama