MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2021 21:52:00

Byty pronajímáme především potřebným profesím

Byty pronajímáme především potřebným profesím

Komentář na facebookovém profilu k pronajímání bytů ve vlastnictví hlavního města Prahy

 V Praze pomáhat umíme. A s uprchlíky z Afghánistánu, které sem vláda Andreje Babiše přivezla na poslední chvíli, můžeme také pomoci. Stejně jako jsme poskytli ve spolupráci s Ministerstvo vnitra byty disidentům z Běloruska.

Od konce roku 2018 jsme díky radnímu Adamovi Zábranskému pronajali přibližně 900 městských bytů. Pronajímáme je především potřebným profesím, jako jsou policisté, zdravotníci, učitelé, úředníci nebo sociální pracovníci. Je to jedna z možných výhod, aby nedocházelo k odlivu těchto profesí do jiných krajů, kde jsou menší náklady na život.

Pronajímáme ale městské byty také lidem, kteří mají nějaké zdravotní znevýhodnění. Ať už to jsou třeba lidé na vozíčku nebo mladí lidé s poruchou autistického spektra. Městské byty poskytujeme také těm, kteří se dostanou do bytové nouze. Seniorům, kteří už z důchodu neuplatí nájem v původním bydlení, nebo samoživitelkám a samoživitelům. Do městských bytů dostáváme také děti z ubytoven

Proč můžeme pronajímat čím dál víc bytů? Protože je rekordním tempem opravujeme. V roce 2019 jsme opravili 242 bytů, o rok později už 451 bytů. Městským částem navíc poskytujeme dotace nebo půjčky na opravy jejich bytů. Díky tomu mohou všechny tyto dříve prázdné městské byty opět sloužit lidem. Předešlá vedení města bytový fond Prahy akorát rozprodávala, někdy i ve velmi pochybných privatizacích. My chceme naopak dát bytový fond do pořádku a počet městských bytů naopak rozšířit. Jen tak může Praha uskutečňovat smysluplnou bytovou politiku a pomáhat tam, kde je třeba.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama