MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2022 19:06:00

Slušely by Praze plovoucí lázně? Zajímá mě váš názor. Za mě rozhodně ano

Slušely by Praze plovoucí lázně? Zajímá mě váš názor. Za mě rozhodně ano

Komentář na facebookovém profilu k nápadu mít v Praze pod Vyšehradem plovoucí lázně.

 Slušely by Praze plovoucí lázně? Zajímá mě váš názor.

Za sebe říkám jednoznačně ano! Proč?

Vzniklo by jedinečné atraktivní rekreační místo přímo pod Vyšehradskou skálou. Byla by to taková krásná tečka ve veřejném prostoru na konci celé povltavské promenády. Zároveň by se jednalo o stylové navázání na oceňovaný projekt pražských kobek. Ty se nedávno zařadily mezi čtyřicet nejlepší staveb Evropy v soutěži vyhlašované Evropskou komisí společně se španělskou Nadací Miese van der Rohe.

Podobným odvážným projektům, díky kterým získává Praha věhlas nejen u nás, ale i ve světě, nesmírně fandím. Proto dlouhodobě usiluji o podporu z evropských peněz na revitalizaci veřejných prostranství po celém městě. Už se nám k tomu podařilo vyjednal cca 4 miliardy korun z evropských fondů. To znamená, že ani lokality mimo centrum nepřijdou zkrátka.

Co se ale týče plovoucích lázní, není na co čekat. Už jsem požádal Víta Šimrala, aby zajájil potřebné kroky k přípravě realizace tohoto projektu, který aktuálně získal ocenění newyorského webu  Architizer A+Award jako nejlepší dosud nerealizovaný projekt na světě právě v kategorii návrhů v oblasti Sport a rekreace. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama