Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2020 19:18:00

Hrát si na pokrytectví, že se nemá pít, mi nepřipadá správné

Hrát si na pokrytectví, že se nemá pít, mi nepřipadá správné

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2020 k zákonu o silniční dopravě

 Vážený pane místopředsedo, vážený předsedo vlády, vážení páni ministři, vážené dámy, vážení pánové,

já nechci vést tuhletu přestřelku o přílepcích, protože mám pocit, že už jsem ji tady vedl mnohokrát. A nakonec, co bude přílepkem, rozhodne pouze Ústavní soud, když to bude předloženo. Vždycky, když se někomu něco nehodí, tak se řekne, že to je přílepek.

Přihlásil jsem se kvůli podstatě té věci. Projednávali jsme to tady opakovaně. Projednávali jsme to na lodičkách. Projednávali jsme to na kolech. A já znovu a znovu trvám na tom, že hrát si na pokrytectví, že se nemá pít - dokonce bych řekl i za volantem, ale teď se nebavíme za volantem - že se nemá pít na lodičkách a na kolech, když to většina společnosti a populace dělá - a většina společnosti a populace s tím jedním až dvěma pivy jezdí, což je přesně těch půl promile, které je navrhováno - mně prostě připadá od této Sněmovny nesprávný přístup. Tvářit se, že budeme vychovávat lidi proti jejich vůli a proti tomu, co je běžnou praxí.

A na tom kole to je. Pan ministr říkal nějaké statistiky, kolik je nehod ve městě. Už vůbec neříká, kolik je nehod pod vlivem alkoholu. A zase jsme si tady říkali opakovaně v této Sněmovně v minulosti, že ve většině zemí, ke kterým vzhlížíme, těch vyspělých, západních zemí nějaká hladina tolerance alkoholu je i ve vztahu k řízení motorových vozidel, natož pak k řízení kol.

Takže já podpořím, a předpokládám, že celý náš poslanecký klub, i když tady nemáme zpravodaje, podpoří senátní vratku v podobě, kterou nám sem poslal Senát, protože si prostě myslíme, že zákony nemají být proti zdravému rozumu, který v zemi tak dlouhodobě funguje.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama