Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2010 17:08:00

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 9.3.2010

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 9.3.2010

K návrhu prohlášení Poslanecké sněmovny k situaci v Tibetu v roce 2010.

Vážený pane předsedo, vážený pane předsedo vlády, vážené dámy, vážení pánové, já navážu na návrh, který zde přednesla paní kolegyně Jacques a dovolím si v návaznosti na něj navrhnout, abychom vzhledem k tomu, že v průběhu tohoto volebního období dochází k situaci, že 10. března zasedáme a všichni víme, že 10. března je výročí povstání Tibeťanů, 51. výročí povstání Tibeťanů, tak navrhnu, abychom do programu této schůze zařadili prohlášení Poslanecké sněmovny k situaci v Tibetu v roce 2010. Nebudu vám ho teď celé číst a velmi bych vás požádal, abyste zařadili takový bod s tím, že vám samozřejmě posléze prohlášení bude rozdáno a projednali bychom ho v rámci bodu, pokud by byl zařazen.

Pokud by bylo rozhodnuto, že takový bod bude zařazen, doporučuji, aby byl projednán buď dnes po bodu, který navrhla paní Kateřina Jacques, to znamená po 18. hodině těsně před vyhlášením pauzy nebo zítra hned v 9 hodin ráno. Já vím, že jsou zítra vládní návrhy zákonů, konzultovali jsme to s panem premiérem. Myslím, že to není věc, která by nás měla dramaticky zdržet a vzhledem k tomu, že je zítra desátého, tak mi připadá trochu nešťastné se k tomu usnášet jedenáctého. Takže bych doporučoval, aby to bylo buď dnes od 18 hodin nebo zítra od 9, ale to jsou návrhy. Prvním mým návrhem je zařazení tohoto bodu, druhým je návrh na případné pevné zařazení dnes v 18, třetím na případné pevné zařazení zítra v 9. Každý z vás může podle svého rozhodnutí hlasovat pro jeden dva až všechny tři tyto návrhy. Bude to na každém z vás.

Děkuji za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama