Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2022 9:04:07

Jaký je začátek českého předsednictví v Radě EU?

 Jaký je začátek českého předsednictví v Radě EU?

Většina lidí, se kterými mluvím o politice, ať už místní nebo evropské, říká, že jejich důvěra v autoritu zákonodárců klesá. Když v prosinci složila přísahu nová koalice s pěti stranami od konzervativních po piráty, slíbili, že vymýtí korupci.

 Jaký je začátek českého předsednictví v Radě EU?
Většina lidí, se kterými mluvím o politice, ať už místní nebo evropské, říká, že jejich důvěra v autoritu zákonodárců klesá. Když v prosinci složila přísahu nová koalice s pěti stranami od konzervativních po piráty, slíbili, že vymýtí korupci. Jenže v předvečer jejich předsednictví v EU se rozpoutal skandál, který donutil ministra školství Petra Gazdíka odstoupit. Byl členem hnutí Starostové a nezávislí (STAN), druhé největší z pěti stran tvořících celostátní vládní koalici.
Skandál přirozeně dost oslabil stranu STAN, ostatní koaliční strany byly zasaženy také, i když zatím jen nepatrně. Vláda má pohodlnou většinu, ale  kdyby se STAN stáhl, o tu podporu by přišel.
 Máme spoustu velkých problémů. Inflace je jedna z nejvyšších v EU, nyní Česká Republika předsedá Evropské unii a přichází jeden problém za druhým.  Zajímalo by mě, jak budeme mít čas vést Evropu, když máme doma tolik věcí k nápravě v důsledku rostoucích cen plynu, elektřiny, vody a potravin a dalších politických skandálů.

 Moc pěkné jsme se tedy na začátek předsednictví nezapsali. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama