MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2014 11:48:52

Chceme vytvořit novou tradici

Chceme vytvořit novou tradici

Cesta za světlem – ministr se setkal s rodinami padlých vojáků

Na Ministerstvu obrany se dnes odpoledne sešlo šest desítek rodinných příslušníků vojáků, kteří zemřeli při výkonu služby. Akci nazvanou Cesta za světlem pro ně zorganizoval ministr obrany Martin Stropnický s manželkou.

Impulsem byla letošní tragická smrt pěti českých vojáků po útoku sebevražedného atentátníka v afghánském Bagrámu. Na dnešní setkání byly pozvány rodiny všech těch, kteří zahynuli při službě vlasti od roku 1992. Většina pozůstalých pozvání přijala.

„Chceme vytvořit novou tradici. Setkání rodin vojáků, kteří položili život ve službě pro naši zem. Není lepší okamžik pro konání podobné akce než adventní čas, kdy všichni vzpomínáme na své blízké,“ vysvětluje Martin Stropnický.

Na přítomné čekalo vystoupení vojenského folklórního souboru Ondráš a taneční skupiny Emotion. Celým odpolednem je společně provázeli ministr s chotí Veronikou. Po svátečním slově kaplana podplukovníka Jaroslava Kníchala všichni společně zapálili svíčky a pod vánočním stromkem na děti i dospělé čekaly drobné dárky. Zájemci si v závěru měli možnost prohlédnout v doprovodu ředitele odboru pro válečné veterány plukovníka Eduarda Stehlíka reprezentační prostory ministerstva.

„Dnešní setkání jsme pojmenovali Cesta za světlem. Světlo je nadějí pro člověka v jakémkoliv věku, vědomí, že není na těžké chvíle sám. Nebylo to setkání s ministrem obrany, ale vzpomínkové setkání těch, kteří sdílí stejný osud,“ říká Veronika Stropnická.

Ministerstvo obrany

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama