Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2015 11:48:43 - Frodo

Co když se bojím o svou bezpečnost?

Nejsem křesťan a nebojím se, že imigranti ohrozí nějaké křesťanské hodnoty. Bojím se ale o bezpečnost sebe a své rodiny. Je na tom něco špatně? Proč jsem kvůli tomu označován za rasistu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2015 12:53:53 - Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

 Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Strach patří k základním a podstatným ochranným pudům člověka. Bát se o sebe a svou rodinu v situaci, jakou je například příliv běženců v současné době, je naprosto normální, troufám si tvrdit, že se nebojí jen blázen. Na druhou stranu si položte otázku, co ten strach způsobuje, zda to je něco konkrétního nebo to jsou jen ničím nepodložené obavy, které ještě přiživují média. Ano, situace s běženci, kteří proudí i přes naši republiku je neobvyklá, jsou to lidé s jinou kulturou, jiným vzhledem a to, že řekneme, že máme strach z toho, co tato  situace pro nás a pro naše děti přinese ještě nikoho neopravňuje, aby ty, kdo se obávají, nazýval rasisty. Nicméně v situaci, kdy je Evropa otevřena celému světu, kdy naši občané mohou cestovat kamkoliv, představuje nebezpečí valících se uprchlíků k nám jednu z forem nebezpečí. Chceme naprostou svobodu a naprostou bezpečnost, ale to dnes již není možné. Chci Vás jen ujistit, že mne otázka uprchlíků velmi zajímá a myslím si, že ČR má situaci pod kontrolou. Jsme tranzitní zemí, kterou uprchlíci proudí do Německa, Francie, Švédska aj. zemí a ti, kdo jsou v naší republice zachyceni jsou umísťováni do záchytných, detenčních nebo azylových zařízení. Jejich zabezpečení je dostatečné, jak jsem se sama mohla přesvědčit např. v detenčním táboře Vyšní Lhoty. Musím Vás ubezpečit, že vláda i příslušná ministerstva dělají, co je v jejich silách, aby se občané naší země cítili bezpečně. Otázkou zůstává, co produkují média a které strany mají zájem na tom, aby se otázka uprchlictví rozviřovala a působila mezi občany neklid. S úctou Pavla Golasowská