Mgr. Bc. Petr Krčál

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2016 8:35:00

Těší mě vracet se na Vysočinu a vidět nové projekty v sociální oblasti

Těší mě vracet se na Vysočinu a vidět nové projekty v sociální oblasti

Předvánoční návštěva náměstka MPSV Petra Krčála na Vysočině.

Začátkem prosince strávil na Vysočině pracovní den náměstek MPSV Petr Krčál. V doprovodu svých kolegů, zástupců kraje a zaměstnanců krajského úřadu navštívil několik zařízení, ve kterých živě diskutoval o aktuální situaci, úspěších a případných problémech. „Těší mě vracet se na Vysočinu a vidět další práci a nové projekty v sociální oblasti,“ sdělil ke své návštěvě Petr Krčál, který osm let pracoval jako radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí.

První kroky náměstka MPSV Petra Krčála směřovaly na staveniště nového víceúčelového Domova pro seniory v Havlíčkově Brodě. S ředitelkou Hanou Hlaváčkovou diskutoval o otázkách novely zákona o sociálních službách, sociálním bydlení a také o nedostatku pracovníků v sociálních službách. V Psychiatrické nemocnici v Havlíčkově Brodě jednal s ředitelem nemocnice Jaromírem Maškem o reformě psychiatrické péče a o vzniku Centra duševního zdraví.

Cesta pokračovala do Světlé nad Sázavou, kde se diskutovalo o další transformaci Domova Háj a o nutnosti změny prostředí a přístupu k lidem s mentálním handicapem. Náměstek Petr Krčál při prohlídce jednoho z transformovaných domečků pohovořil s klienty, kteří v dílnách absolvovali pracovní terapii pletení košíků z proutí a papíru. Poslední zastávkou byl Domov pro seniory v Humpolci. S ředitelem zařízení Petrem Vaňkem náměstek projednal otázku zapojení soukromých subjektů do provozování sociálních zařízení. Nový Domov pro seniory v Humpolci bude prvním PPP projektem v oblasti sociálních služeb na Vysočině. Po dostavbě v místě vznikne přes dvě stě lůžek specializované péče o seniory a o lidi s jednotlivými typy demence.

V závěru návštěvy byla se zástupci kraje projednána spolupráce na dvou připravovaných projektech MPSV, týkajících se rodinné a seniorské politiky. Kraj Vysočina spolu s dalšími kraji bude figurovat jako partner. „Pevně věřím, že v oblasti rodinné a seniorské politiky máme jako kraj co nabídnout. Rádi budeme naše zkušenosti předávat dále a přivítáme také inspiraci a zkušenosti z ostatních regionů,“ dodal k projektům náměstek Kraje Vysočina pro sociální oblast a nestátních neziskových organizací Pavel Franěk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama