Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2022 22:24:00

V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana

V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana

Komentář na facebookovém profilu k aktuální kauze Petra Hlubučka.

Budou to 3 roky, co jsme se začali scházet na Letné. Byli jste naštvaní a zklamaní tehdejší politickou reprezentaci. Volali jste, abychom se spojili. Abychom porazili Babiše. Abychom přinesli lepší politickou kulturu. A já se tím pořád cítím být zavázán.

Sám jsem do politiky šel, protože mě štvalo, co se dělo u nás na radnici v Kolíně. Štvalo mě, co na Středočeském kraji prováděl David Rath. Loni po volbách jsem vám slíbil, že udělám vše pro to, abych vaši důvěru nezklamal, nebudu proto v žádném případě v politice zůstávat, jen abych nějakou špínu kryl.

Kauzu Petra Hlubučka jsme řešili ihned. Ještě týž den, kdy byl policií zadržen, jsme udělali maximum, co umožňují stanovy: pozastavili mu členství a vyzvali k rezignaci na všechny volené funkce, což druhý den udělal. Tolerovat takovéhle praktiky v demokratickém hnutí nelze.

I tak si na nás novináři teď „smlsnou“. Nemám jim to za zlé. Nikdy jsem před médii neutíkal. Neudělám to ani teď, za 4 dny jsem poskytl desítky vyjádření. V neděli v poledne jdu do Otázek Václava Moravce. Budu rád, když se budete dívat a budete tím nejpřísnějším porotcem.

Musíme si teď spoustu věcí uvnitř hnutí vyříkat a vyřešit. Na nejbližší možný termín chci svolat mimořádný celostátní sněm. Předstoupím tam před naše členy s vizí, jak dál: bez stínů, které mohou ohrožovat naši důvěryhodnost. V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama