Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2012 13:00:00

Plaťte zdravotním pojišťovnám, léčení však nikdo nezaručí

Plaťte zdravotním pojišťovnám, léčení však nikdo nezaručí

Všeobecná zdravotní pojišťovna je největší zdravotní pojišťovnou v republice a patřičně svého postavení využívá.

Přestože její hospodaření nepatří mezi nejúspěšnější a sama pojišťovna již několikrát upozornila na chybějící finanční rezervy, nedělá mnoho pro to, aby její klienti byli spokojeni. Nemusí, systém přestupu k jiné pojišťovně není jednoduchý, navíc mnoho lidí, hlavně těch starších, má z jakékoli zásadní změny obavu.

Veřejností naposledy otřásl případ ženy, které VZP odmítla proplatit nutnou operaci s odůvodněním, že předchozím léčením jiných pacientů lékaři překročili stanovený limit, poukazovaný příslušné nemocnici. Úředníci rozhodují od stolu, podle tabulek, formálně správně a dle zákona.  Jistě nemohou každý jednotlivý případ podrobně zkoumat, nicméně přidat k rozhodnutí trochu zájmu na úkor rychlosti úředního výkonu by jistě neškodilo, zvláště zaplatila-li tato žena na zdravotním pojištění za svůj život více jak půl milionu korun.

Dagmar Navrátilová, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama