Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Třebíč
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2010 9:18:00

John se vylhal z dnešního jednání Výboru pro obranu a bezpečnost

 John se vylhal z dnešního jednání Výboru pro obranu a bezpečnost

Naprosto neakceptovatelný postoj zvolil ministr vnitra Radek John k dnešnímu projednávání výboru pro obranu a bezpečnost, kde měl členy výboru seznámit o situaci v resortu vnitra.

Naprosto neakceptovatelný postoj zvolil ministr vnitra Radek John k dnešnímu projednávání výboru pro obranu a bezpečnost, kde měl členy výboru seznámit o situaci v resortu vnitra a osvětlit důvody, na kterých staví svou výzvu k rezignaci policejního prezidenta Oldřicha Martinů. Jako předseda tohoto výboru jsem patnáct minut před začátkem jednání výboru obdržel písemnou omluvu ministra Johna s tím, že se zasedání výboru nezúčastní. Jak sám vzápětí dokázal, jeho výmluva, že musí jako místopředseda vlády sedět v jednacím sále poslanecké sněmovny během interpelací, byla zcela lichá.

Všichni se na vlastní oči mohli přesvědčit, že se v jednacím sále několikrát nenacházel. Termín jednání výboru byl přitom stanoven po dohodě se samotným ministrem Johnem. Cílem jednání výboru bylo především získání objektivních důvodů pro výzvu k odstoupení policejního prezidenta a faktické ukončení krizové situace ve vedení Policie ČR. Zcela oprávněně tak nabýváme přesvědčení, že vládní koalice nechce připustit, aby opozice znala podrobnosti výběru nového policejního prezidenta.

Nebojím se říci, že ministr vnitra se z dnešního jednání výboru pro obranu a bezpečnost vylhal. Působí tak spíše než jako ministr vnitra, jako malý školák, který si nevypracoval domácí úkol. Radek John však svým přístupem nevybočuje z arogantního chování vlády. Tentokrát na tuto nabubřelost doplatil samotný policejní prezident Martinů, který byl na jednání výboru přizván. Vzhledem k tomu, že bez účasti ministra vnitra nemělo jednání výboru smysl, usnesli se jeho členové na neschválení programu.

František Bublan, předseda Výboru pro obranu a bezpečnost PSP ČR  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama