Mgr. Ivana Levá

  • Starý Plzenec
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2010 9:00:00

KSČM chce důstojné stáří pro všechny

KSČM chce důstojné stáří pro všechny

Staří Řekové (obyvatelé Sparty) nechávali žít jen silné jedince, slabých a nemocných se zbavovali. Pro vyspělou společnost je naopak charakteristická péče o zdravotně postižené spoluobčany.

Naučili jsme se je chránit a pomáhat jim; poskytnout místo v dopravním prostředku, k parkování, především pak solidárně odvádět část mzdy do důchodového fondu, aby zbylo i pro ty, kterým jejich zdravotní stav nedovolil nikdy pracovat. Nyní tito lidé nárok na důchod ztratili a mají být odkázáni na sociální dávky, což považuji za bezohledné. Neměli si ani z čeho nastřádat a zajistit si tak klidné stáří. Vždycky potřebovali rodinu, přátele a ochranu společnosti.

Komunističtí poslanci změnu zákona zásadně odmítli. Trestat někoho za to, že díky mentálnímu postižení zůstane po celý život dítětem, které nelze zaměstnat, či odsoudit ochrnutého spoluobčana k bídě, je nemorální. Ano, je třeba nakládat se státním rozpočtem velmi obezřetně, musíme šetřit, ale rozhodně ne na úkor těch nejslabších.

Ivana Levá, členka Výboru pro sociální politiku PS PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama