Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2019 20:58:12

Soudci dostanou možnost rozhodnout, zda těhotné vražedkyně pustí na svobodu

Soudci dostanou možnost rozhodnout, zda těhotné vražedkyně pustí na svobodu

V červnu se objevila zpráva o vražedkyni odsouzené na 30 let, která byla po roce ve vězení kvůli otěhotnění propuštěna na svobodu. Předseda poslaneckého klubu STAN proto přichází s jednoduchou novelou, která by měla podobným případům předcházet.

“Sám jsem odpůrcem legislativních změn kvůli konkrétním případům, ale těhotná vražedkyně s posudkem, který nevylučuje, že tato žena může nadále vraždit, je bezprostředním nebezpečím pro všechny, kteří s ní přijdou do styku. Její svobodný pohyb po ČR proto vzbuzuje v lidech oprávněné obavy.

Celý problém spočívá v tom, že pokud žena otěhotní, tak podle současného zákona bez ohledu na závažnost provinění, musí soudce trest přerušit. Soudci jsou tak de facto v legislativní pasti, ze které nemohou ven, i když by jim zdravý rozum i morálka říkaly něco jiného. Proto jsem přišel s jednoduchou novelou, která soudcům v takovýchto ojedinělých případech dává možnost zvážit všechny okolnosti případu a trest nepřerušit.”

Jan Farský, předseda poslaneckého klubu STAN

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama