Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2020 22:02:00

Tohle je nejdůležitější zákon roku

Tohle je nejdůležitější zákon roku

Komentář na facebookovém profilu k zkrácení procesu oddlužení

 Když jsem přesně toto za STAN navrhoval před dvěma lety, byli proti... (s námi pro hlasovali jen Piráti). Když jsem to navrhoval letos na jaře, nebylo to přijato.

Tak aspoň teď.

Světlo na konci tunelu pro půl milionu lidí (plus jejich blízké) je nezbytné. Vyplatí se celé společnosti.

Půl milionu lidí je u nás v dluhové pasti. Nevyplatí se jim žádná snaha. Protože i kdyby dělali cokoliv, stejné své dluhy nikdy nedokáží splatit. A nejde většinou o jistinu. Jde o to, že úroky a penále jim naskakují tak rychle, že se ke splácení jistiny nikdy ani nedostanou.

Je to půl milionu lidí, kteří rezignovali, pro které vývoj po 89 přinesl jen těžkosti. A v tom vychovávají i své děti. Nevyplatí se jim pracovat legálně, nevyplatí se jim žádná snaha uspět. A v tomto vychovávají své děti.

Dát těmto lidem šanci je nejlepší investice do budoucnosti. Věřitelé budou alespoň částečně uspokojeni. Ne jen ten první, který si z dlužníka udělal novodobého otroka.

Budou mít důvod se nechat legálně zaměstnat, už nebudou všichni jen příjemcem dávek, ale stanou se plátci daní. Takto se to vyplatí okamžitě.

Dlouhodobě se to vyplatí všem. V odolnosti společnosti, v kvalitě vzdělání. Tento zákon je zcela zásadní pro vývoj naší země.

Bude to ještě boj, lobby největších exekutorů ve sněmovně je obrovská. Ale vyjde to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama