Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2022 12:22:00

5 milionů pro dobrovolné hasiče

5 milionů pro dobrovolné hasiče

Až půl milionu na cisternovou automobilovou stříkačku, 300 tisíc na rychlý zásahový automobil, 500 tisíc korun na požární zbrojnici nebo 100 tisíc korun na věcné vybavení.

 Dotační program je určený pro jihomoravské obce coby zřizovatele jednotek sborů dobrovolných hasičů. „V rozpočtu na letošní rok jsme na tento dotační program vyčlenili celkem 15 milionů korun. Oproti loňskému roku jsme ho tak navýšili o 5 milionů. Jde nám především o zlepšení materiálně technického vybavení jednotek. Bez dobrovolných hasičů se totiž kraj prostě neobejde. Jsou nedílnou součástí integrovaného záchranného systému – svoji spolehlivost dokázali při likvidaci následků tornáda, v rámci pomoci v covidem přetížených nemocnicích, dokazují to každý den,“ říká hejtman Jan Grolich.

Kraj podpoří jednotky sborů dobrovolných hasičů také dalšími 33 miliony korun na spolufinancování projektů realizovaných v rámci dotačního programu Ministerstva vnitra - generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky s názvem Dotace pro jednotky SDH obcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama