Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2020 14:51:00

Hry dětské olympiády vychovávají k zdravému životnímu stylu

Hry dětské olympiády vychovávají k zdravému životnímu stylu

Jihomoravský kraj vyšle svoje reprezentanty na X. letní olympiádu dětí a mládeže ČR 2021, která se uskuteční od 27. června do 2. července 2021 v Olomouckém kraji. Jednání rady doporučilo zastupitelstvu schválit účast jihomoravské reprezentace.

 Na programu X. letní olympiády dětí a mládeže je celkem 20 sportovních soutěží. Jihomoravský kraj vyšle celkem 316 účastníků – půjde o 265 sportovců, 48 trenérů a tři vedoucí výpravy. Celkový předběžný návrh rozpočtu na účast jihomoravské reprezentace na hrách letní olympiády činí 3 miliony korun.

„Hry dětské olympiády mladým sportovcům navozují atmosféru opravdových olympijských her. To vede k výrazné motivaci dětí a mládeže k aktivnímu využívání volného času a vychovává je ke zdravému životnímu stylu. Věřím, že v Olomouci naše reprezentace naváže na výrazné úspěchy z minulých ročníků olympiád a snad už i epidemiologická situace bude ke konání her příznivá,“ řekl hejtman Jan Grolich.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je nejvýznamnější sportovní mládežnickou akcí České republiky. ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Jde o soutěž krajských reprezentací nejlepších českých sportovců ve věku zpravidla 12 až 16 let.

Vítězem minulé IX. Letní olympiády dětí a mládeže se v roce 2019 stala reprezentace hlavního města Prahy. Nejvíce zlatých medailí (30) si ale z Liberce odvezli mladí sportovci na jižní Moravu. V celkovém hodnocení skončil Jihomoravský kraj na třetím místě za druhým Středočeským krajem.

Dětské olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech, střídají se letní a zimní olympiády. První ročník letní olympiády se uskutečnil v roce 2003 v Pardubickém kraji. Jihomoravský kraj se tohoto projektu účastní od roku 2003 a sám byl pořadatelem ODM již dvakrát, a to v letech 2005 a především 2017 – v tomto roce se Jihomoravský kraj stal i celkovým vítězem. Veškeré informace o projektu dětských olympiád, které se svým významem zařadily mezi nejvýznamnější sportovní akce v kategorii dětí a mládeže, konané na území ČR, poskytují internetové stránky ČOV (ZDE) a také stránky výpravy JMK na sociální síti (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama