Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2022 8:37:00

Kraj navýšil svoji podporu sportu v regionu

Kraj navýšil svoji podporu sportu v regionu

O devět milionů korun na celkových 29 milionů zvýšil kraj oproti loňsku prostředky v dotačním programu Podpora sportu v Jihomoravském kraji.

 Vypsání navýšeného dotačního programu schválili krajští radní na své středeční schůzi (12. ledna 2022). „Letošní rozpočet se vrací do normálních čísel, a proto jsme mohli navýšit i finance na podporu sportu o devět milionů. Hlavně v menších obcích je každá koruna dobrá a kde funguje nějaký oddíl, tak tam zůstává život,“ vysvětluje hejtman Jan Grolich.

Dotační program je rozčleněný na dvě části. Okruh A je určený na podporu výstavby, rekonstrukcí a oprav sportovních zařízení nebo pořízení investičního movitého majetku. Je na něj vyčleněno 11 milionů korun (například na opravy a údržby sportovišť, zejména střech, sportovních ploch, šaten a sociálního zařízení na sportovištích…). Okruh B, na který je určeno 18 milionů, pak cílí na podporu samotné činnosti sportovních organizací – například na ubytování a stravování na soutěžích a soustředěních, pronájem sportovních ploch, nákup sportovního vybavení nebo zahrnuje například příspěvek na výdaje na trenéry dětí a mládeže apod.

„Oproti loňsku jsme nejen navýšili celkové prostředky, ale zároveň jsme posunuli maximální výši dotace na 180 tisíc v prvním a 150 tisíc v druhém okruhu. Spoluúčast zůstává pořád na 30 procentech. Věříme, že se podaří pomoci více žadatelům než v minulém roce,“ dodal hejtman Grolich.

Zájemci o dotaci se mohou hlásit od 14. do 28. února 2022. Podrobnosti o dotačním programu jsou zveřejněny na webu Jihomoravského kraje ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama