Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2022 22:13:00

Kraj se opět připojil ke kampani Suchej únor

Kraj se opět připojil ke kampani Suchej únor

Jihomoravané si mohou vyzkoušet svou vůli a celý únor vydržet bez kapky alkoholu. Hejtman Jan Grolich udělil kampani Suchej únor záštitu, kraj jí poskytne komunikační podporu.

Zdravotně osvětová kampaň, která pomáhá široké veřejnosti prověřit její vztah k alkoholu a změnit zaběhlé návyky, letos slaví jubilejní 10. ročník. Důvodem jejího vzniku je nadměrná spotřeba alkoholu v České republice.

Více než 1 milion lidí v Česku pije rizikově alkohol. Jen loni si měsíční střízlivost vyzkoušelo až 700 tisíc lidí – každý druhý omezil konzumaci i po únoru.

„Stojí za to si vyzkoušet, jestli si dokážu říct - chci nebo nechci pít? Když nedám ani ten nejkratší měsíc v roce, tak bych asi měl minimálně zbystřit. Zvládnout se to dá i v našem vinařském kraji. Sklenka vína chutná nejlíp, když jsme svobodní,“ řekl ke kampani jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Nepít alkohol není nic nenormálního. Tato akce má pomoci lidem, kteří pijí alkohol rizikově, a je vidět, že nějaké výsledky má. Proto těmto celospolečenským kampaním určitě fandím. Já osobně do měsíčního alkoholového půstu půjdu,“ uvedl radní pro zdravotnictví Jiří Kasala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama