Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2021 19:38:00

Naše složky velice dobře spolupracují a dokážou si pomáhat

Naše složky velice dobře spolupracují a dokážou si pomáhat

Nakažených skokově přibývalo, telefonní linky hygieniků už nestačily.

 V takzvané druhé vlně, nejkritičtějším období pandemie covidu-19, proto začali Krajské hygienické stanici JMK s trasováním nemocných a jejich kontaktů pomáhat i zaměstnanci Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Nyní se jim dostalo oficiálního poděkování.

Na přelomu podzimu a zimy linky pravidelně obsluhovalo osm úředníků ze čtyř různých odborů (zástupci vnějších vztahů, životního prostředí, odboru investic a majetku). Trasování se loni věnovali od 9. října do 11. prosince, každý den v době mezi osmou hodinou ráno až třetí hodinou odpoledne.

Celkem pomáhalo jihomoravským hygienikům s trasováním přibližně 200 lidí. „Ukázalo se, že naše složky velice dobře spolupracují a dokážou si pomáhat. Když někdo zavolá „mayday“, někdo se ozve a nabídne pomocnou ruku. Telefonisté se určitě nesetkávali jen s příjemnými hovory a já jim za každý z nich děkuji,“ vyzdvihl Jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Bylo to dlouhé a pomoci si opravdu vážíme. Někteří měli i více než tisíc hovorů,“ doplnil ředitel Krajské hygienické stanice JMK David Křivánek. Ocenění pro své zaměstnance - dobrovolníky - si z jeho rukou převzali i zástupci dalších institucí: například Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj nebo Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Kromě pomoci s trasováním obsluhovali někteří zaměstnanci Krajského úřadu Jihomoravského kraje taky Informační krizovou linku JMK, na níž během první covidové vlny na jaře 2020 radili lidem, jak se orientovat v době celosvětové epidemie a jak správně chápat vydaná nařízení. Po spuštění očkování od poloviny ledna tohoto roku začali pomáhat i s registrací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama