ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2011 15:10:33

Karolína Peake lže, jako když tiskne

Karolína Peake lže, jako když tiskne

Karolina Peake ani Věci veřejné nebojují proti korupci a nikdy bojovat nechtěly

Před několika dny mě Karolína Peake v jednom rozhovoru označila za člověka, který si vymyslel její podíl na tvorbě zlodějského etického kodexu Věcí veřejných na tunelování veřejných zakázek.  Karolína Peake lže. Jak je vidět z přiložené dokumentace, nejenže se Peake účastnila koncepčních porad vyvolených, kde se etický tunelářský kodex projednával, ale sama jej aktivně oponovala. Možná by měla bojovnice proti korupci Peake zkusit nějakou historku o deseti lahvích těžkého francouzského vína, či podobnou stupidní výmluvu, z níž vyjde pouze jako hloupá, ale ne prolhaná. A ohánět se svědomím by už neměla vůbec. Kopii své poštovní schránky jsem poskytnul policii a ta si bezpochyby udělá obrázek, zda jsou uvedené dokumenty skutečné, či zda jsem je pokoutně vytvářel.   A možná by měl i premiér Nečas uvažovat o tom, zda mu stojí za to sedět ve vládě se lháři, či dokonce snad uvažovat o Karolíně Peake jako o ministryni spravedlnosti. Byl by to unikát, ministr spravedlnosti, který legalizuje rozkrádání státní kasy.

A dovolím si ještě jednu poznámku. Věci veřejné si hrají na bojovníky proti hazardu. Jenže je to přesně podle scénáře tunelářského kodexu, který uplatňoval už Vít Bárta na ministerstvu dopravy. Nejprve zastavil dopravní stavby, aby je později znovu potichu spustil. Podmínku spuštění staveb však bylo to, že mu stavební firmy musely zaplatit. Podle informací z podnikatelského prostředí se stavebníci složili a zaplatili Bártovi 80 milionů korun, jenže byli nuceni si peníze pro něj vytáhnout ze státní kasy. V hazardu je to podobné. Politický turista a jeden z nejhloupějších členů poslaneckého klubu VV Josef Novotný horuje za omezení hazardu. Mezitím se údajně s velkými „rybami“ v loterijním byznysu schází a snaží se je přesvědčit o tom, že by nemusel být tak radikální, kdyby z nich pro jeho prospěch vypadly nějaké peníze.  Karolína Peake v uvedeném rozhovoru říká, že „veverky“ musí být papežtější než papež. Pokud to myslela tak, že „veverky“ budou tunelovat státní peníze více a lépe než ostatní, tak se jim to daří…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama