ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2011 18:10:51

Popření skutečnosti mystifikací ve VV nahrazeno opilostí

Popření skutečnosti mystifikací ve VV nahrazeno opilostí

Vysvětlení nahrávek z porady VV opilostí je ubohá výmluva

Včera byla na internetu zveřejněna nahrávka z jedné utajované porady úzkého vedení VV. Tyto porady byly tak tajné, že se o nich nesmělo před ostatními ani mluvit. Na poradách se scházelo několik vyvolených z nejtvrdšího jádra VV. Zde se také domlouvaly všechny důležité věci. Tak důležité, že na jedné z těchto porad pronesla Karolina Peake větu o tom, co si vůbec ostatní poslanci VV myslí, že budou do něčeho mluvit, když se vše rozhoduje tady.


Záznam na internetu reprodukuje to, co se na poradě odehrálo. V dnešních médiích se objevilo vyjádření Víta Bárty, že uvedené výroky na adresu prezidenta Klause i další věty z inkriminovaných nahrávek z porady pronesl pod vlivem alkoholu. Považuji to za velmi chabou a poměrně „ulítlou„ výmluvu. Docela by mě zajímalo, kdo z PR oddělení Vítu Bártovi výmluvu na alkohol poradil, to už by mohli zkusit rovnou oblíbenou „mystifikaci“. Uvedená porada byla pracovní, jako ostatně i další tyto porady. Věty, pronášené Vítem Bártou i všemi zúčastněnými byly myšleny naprosto vážně, s plným vědomím a dokonce i svědomím.

Zajímavé reakce předvedli někteří politici. Zatímco z naprosto účelově vytvořené nahrávky Kristýny Kočí vytvořili exemplární případ pro odsouzení, reálné vyjadřování Víta Bárty či místopředsedkyně sněmovny Kateřiny Klasnové a dalších poslanců je nechává poměrně v klidu. A to nemluvím jenom o vulgaritách z jejich úst, ale spíše o obsahu. O tom, že se snaží rozbít koaliční stranu,  že financování Věcí veřejných je v totálním chaosu a patrně i v rozporu se zákony této země, že se falšují referenda a volby uvnitř strany a mnoho dalšího.

Radek John, který je otevřeně pojmenován na nahrávce jako loutka, se kterou se zahýbe, kam je třeba, se omezuje na odhadování počtu lahví vína. Obsah nahrávky ho nechává klidným. Vypadá, že chce roli maňáska hrát i dál. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama