ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2011 10:47:22

Postavme se ke Šluknovu čelem, přestaňme hájit Romy

Postavme se ke Šluknovu čelem, přestaňme hájit Romy

Zákony v České republice musí platit pro každého

 Přestože si myslím, že za situaci ve Šluknovském výběžku mohou do značné míry zákonodárci, nechtěl jsem se k situaci vyjadřovat. Nicméně si myslím, že by se dala situace řešit. Ne tím, že tam budou hlídkovat denně stovky těžkooděnců. To není řešení, když odejdou, situace se vrátí k svému normálu, resp. nenormálu. Nemluvě o finančních prostředcích, co tato sranda stojí.  A vadí mi, že společnost, až na výjimky, situaci ani nechtějí pojmenovat. A i když mě mnoho pseudohumanistů a pseudointelektuálů označí za rasistu, tak já se o to pokusím. Za celou situací mohou Romové a nepřizpůsobiví občané, kteří zhoršili kriminalitu. Za druhé za situaci mohou podnikatelé, kteří situaci využili k sestěhování problémových občanů. Za třetí za situaci mohou naprosto nefunkční organizace na podporu integrace, které v největší míře zastávají řešení formou poskytování a navyšování sociálních dávek a v neposlední, možná v první řadě, mohou za celou situaci předchozí vlády, které dávaly prostor bláznům, jako byl Michael Kocáb a jménem chiméry „svoboda“ rušily přechodná bydliště, rušily hygienické normy na počet lidí v bytech a bály se na Romy jenom křivě podívat. 

Jaký je modelový případ. Romská rodina dluží na nájmu za byt v Praze, šikovná realitní kancelář nabídne zaplacení dluhu s tím, že odkoupí uvedený byt a rodině poskytne ubytování v nějaké jiné lokalitě, například na Šluknovsku. Tam se i v ubytovně rodina přihlásí k trvalému pobytu a získá nárok na všechny možné sociální dávky včetně „příspěvku na bydlení“. Když zároveň realitka vlastní více bytů či ubytoven na jednom sídlišti, je na problém zaděláno.  Starousedlíci se začnou stěhovat pryč a do lokality se koncentrují nepřizpůsobiví. Odhaduje se, že lokalita je schopna asimilovat cca 10 - 15% nepřizpůsobivých a donutit je dodržovat pravidla. Při překročení tohoto čísla se spouští spirála hromadného odstěhovávání a přestěhovávání.

Řešení vidím v několika rovinách. Jako poslanec se velmi rád s kolegy ujmu některých zákonných úprav, podle mého názoru v první řadě zpřísnění podmínek získání trvalého pobytu. Samotná nájemní smlouva, jak je tomu nyní, nebude dostatečnou podmínkou pro udělení trvalého bydliště. Druhou věcí vnímám samotné zpřísnění vyplácení sociálních dávek a možnost jejich odebírání a kontroly použití. Za třetí si sami Romové musí uvědomit, že pokud chtějí žít v České republice, budou dodržovat její zákony bez výjimky. Ve Francii arabské ženy nesmějí nosit burky, u nás by měli Romové dodržovat zákony, stejně jako Češi, Vietnamci a všichni ostatní. Pokud určité menšině ulevíme v dodržování pravidel, je to rasismu naruby.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama