Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2014 16:24:00

Petřebudvare, zvu Vás na oběd

Petřebudvare, zvu Vás na oběd

Rád bych pozval pana Petrabudvara, respektive člověka, který pod touto přezdívkou na internetových diskuzích Deníku vystupuje, na oběd.

 A podle jakého klíče budeme platit? Navrhuji, že s Petrembudvarem pojedeme napůl. To znamená, že já zaplatím 12 procent z ceny a on těch zbývajících 88. Namítáte, že je to matematický nesmysl? Máte samozřejmě pravdu.

Přesně v tomto duchu ale Petrbudvar počítá, když neustále kritizuje kraj, že téměř zlikvidoval veřejnou dopravu, když zrušil polovinu vlaků. Já si dovolím vrátit matematiku do správných kolejí.

Od roku 2009 mohou cestující využívat nikoli o 50, ale o pouhých 12 procent méně vlakových spojů s tím, že chybějící spoje suplují autobusy. Kraj byl donucen tyto vlaky, které využívalo jen minimum cestujících, zrušit čistě z ekonomických důvodů. V součtu se státními prostředky vynakládáme ročně na dopravní obslužnost více než miliardu korun. A opravdu nemáme prostředky na dotování nevyužívaných vlaků, jejichž provoz vyjde oproti autobusové přepravě na jeden kilometr až pět krát dráž.

Obdobným nesmyslem je tvrzení Petrabudvara, že výsledkem dopravní politiky kraje je nejnižší počet přepravených osob veřejnou dopravou v ČR. V tomto počtu jsme na osmém místě ze 14 krajů, přičemž je nutno vzít v potaz skutečnost, že jižní Čechy mají vzhledem ke své rozloze a řídkému osídlení pohraničních oblastí nejnižší hustotu zalidnění ze všech regionů.

Z toho jasně vyplývá, že Petrbudvar je pomýlený anonymní spisovatel, který svými rádoby odbornými prohlášeními tendenčně špiní jméno kraje. A pochybuji, že za to může jeho učitel matematiky.

Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama