Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 11:55:44

Připadám si jako ve špatném snu. Na co komise čeká?

Připadám si jako ve špatném snu. Na co komise čeká?

Hejtmanovi došla ohledně další výstavby dálnice D3 trpělivost. Obrátí se kvůli tomu na předsedu vlády i ministra dopravy.

Trpělivost došla jihočeskému hejtmanovi Jiřímu Zimolovi v souvislosti s průtahy stavby dálnice D3. Doslova ze židle ho zvedl výrok, že už v úterý 30. září 2014 mohla odborná komise složená vládou rozhodnout o tom, co bude dál ohledně tendrů na stavbu dalších dvou úseků uvedené páteřní komunikace na jihu Čech, ale že se velká očekávání nenaplnila a z jednání komise žádný konkrétní výsledek nevzešel.

„Připadám si jako ve špatném snu. Okamžitě budu interpelovat předsedu vlády Bohuslava Sobotku a ministra dopravy Antonína Prachaře s dotazem, kdy tedy tato komise laskavě o další výstavbě jihočeské dálnice rozhodne. Všichni deklarují, jak na výstavbu dálnice jsou peníze, jak je vše připraveno, ale vládní pracovní komise se stále nemůže dohodnout. Na co komise čeká? A jak budeme čekat dlouho my, Jihočeši? Potrvá to dalších 10 let? Vyzývám ministra dopravy, aby apeloval na členy pracovní komise a požadoval urychlené dodání návrhu řešení,“ zdůraznil Zimola.

Stavba úseků, o kterých komise jednala, z Veselí nad Lužnicí do Bošilce a z Borku do Úsilného, přitom měla začít už loni na podzim. Soutěž vyhrála Skanska, ale antimonopolní úřad oba tendry pozastavil a následně dokonce výsledky zrušil a vrátil k novému projednání. Ředitelství silnic a dálnic proto nemohlo uzavřít smlouvu s vítěznou stavební firmou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama