Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2015 21:50:00

Šumava musí mít svůj vlastní zákon

Šumava musí mít svůj vlastní zákon

Hejtman Zimola se shodl s jihočeskými poslanci a senátory, že Šumava musí mít svůj vlastní zákon.

Další pravidelné setkání jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly s poslanci a senátory, kteří byli zvoleni za Jihočeský kraj do Poslanecké sněmovny a Senátu České republiky, se uskutečnilo v pondělí 12. ledna 2015 na krajském úřadě v Českých Budějovicích.

„Jihočeští poslanci a senátoři jsou aktivními zákonodárci, takže je velmi důležité, abychom byli vzájemně informování o tom, co Jihočeský kraj chystá a naopak, jaké zákony se připravují v Praze,“ řekl Zimola.

Jak dále Zimola uvedl, jsou v současné době aktuálními tématy doprava či například návrh na zpoplatnění vynětí pozemků ze zemědělského půdního fondu, což by znatelně prodražilo výstavbu silnic či dálnice.

„Řešili jsme také opravy silnic, obchvat Lišova, financování domů dětí a mládeže či základních uměleckých škol i připravované zcivilnění části vojenského újezdu Boletice. Všichni se zároveň shodujeme na tom, že Šumava musí mít svůj vlastní zákon, jinak se na jejím území nedobereme nikdy žádných pravidel,“ naznačil Zimola.

Další setkání je naplánováno na duben tohoto roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama