Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2014 21:20:14

Všech 7 480 jihočeských prvňáků dostane 1. září bezpečnostní kufřík

Všech 7 480 jihočeských prvňáků dostane 1. září bezpečnostní kufřík

„Bezpečně do školy i do přírody“. To je název projektu, v jehož rámci dostane všech 7 480 prvňáků, kteří nastoupí 1. září do 255 jihočeských základních škol, tzv. bezpečnostní kufřík. Jeho hlavním cílem je zvýšit ochranu dětí na ulici.

„Rozdávání bezpečnostních kufříků jsme si pilotně vyzkoušeli loni. Prvňákům i jejich rodičům se to líbilo, proto jsme se rozhodli v tom pokračovat,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Na náklady ve výši zhruba 1,3 milionu korun, které bylo nutné do uvedeného projektu investovat, přispěly Skupina ČEZ, společnost Koh-i-noor Hardtmuth, Jihočeský kraj a společnosti Madeta, ZVVZ Milevsko, Brisk Tábor a ČSAD Jihotrans.

Hejtman poděkoval firmám, které na projekt finančně přispěly

Zimola zdůraznil, že bez těchto partnerů by se tuto akci podařilo zrealizovat jen stěží. „Chci hlavně poděkovat Skupině ČEZ i společnosti Koh-i-noor Hardtmuth, které se do projektu zapojily po finanční stránce nejvýrazněji. Můj dík ale samozřejmě patří i všem ostatním společnostem,“ dodal.

Prvňáci 1. září v kufřících mimo jiné najdou Bezpečnostní předměty s reflexními prvky, pastelky, fixy, barevnou tužku, gumu, rozvrh hodin, blok, pravítko a skládacího panáčka. „Věřím, že všechny tyto předměty pomohou zpříjemnit dětem jejich první školní den v neznámém prostředí. Ale hlavně zvýší jejich ochranu na ulicích,“ doplnil Zimola.

Zimola s Podholou předají kufříky prvňákům v ZŠ Bezdrevská

Náměstek českobudějovického primátora pro školství Petr Podhola sdělil, že se jedná o velmi významný projekt. A v souvislosti s ním připomněl, že v krajském městě je 14 základních škol. „Po pečlivém zvažování jsme si s panem hejtmanem vybrali ZŠ a ZUŠ Bezdrevská, kde budeme bezpečnostní kufříky v pondělí 1. září předávat,“ naznačil.

Stejně jako Zimola pak Podhola adresoval dík firmám, které projekt finančně podpořily. „Jedna věc je o bezpečnosti povídat a druhá je pro ni něco dělat. A tohle je případ toho, kdy se pro danou věc opravdu dělá něco konkrétního,“ konstatoval. „Stejně tak bych chtěl ale poděkovat i panu hejtmanovi a kraji,“ dodal.

Kraj spolupracuje s ČEZ i na dalších projektech

Vedoucí útvaru vnějších a vnitřních vztahů Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ Petr Šuleř uvedl, že projekt „Bezpečně do školy i do přírody“ není prvním ani určitě posledním, na němž s Jihočeským krajem spolupracují. „Bezpečnost je pro nás hlavní prioritou a to ať už se jedná o naše provozy, tak o celé okolí. Ve spolupráci s krajem se nám již díky projektu Bezpečné branky, podařilo v kraji vyměnit nevyhovující branky na hřištích za nové, které neohrožují životy a zdraví dětí. Pokračuje také projekt Oranžové přechody, díky kterému postupně mizí z mapy jižních Čech neosvětlená a nebezpečná místa na silnicích,“ řekl.

Akci pro děti podpořil i nositel světoznámé značky

Kufříky pro letošní prvňáky podpořil také jeden z nejvýznamnějších světových výrobců školních a kancelářských potřeb, českobudějovický Koh-i-noor Hardtmuth. „Jihočeský kraj má vynikající značku, která je však spjata především s turismem. Nejenom turistika živí jižní Čechy. Tuto akci, určenou dětem, jsme se proto rozhodli podpořit jako nositelé světoznámé značky spjaté s Českými Budějovicemi a celým jihočeským regionem. Věřím, že spolupráce kraje a Koh-i-nooru bude pokračovat,“ uzavřel místopředseda představenstva společnosti Koh-i-noor  Hardtmuth Vlastislav Bříza ml.


Projekt „Bezpečně do školy i do přírody"


*Na jihu Čech druhý ročník tohoto projektu


*Letos se do něj zapojily tyto subjekty a přispěly částkou:



*Agentura YASHICA letos rozveze kufříky na jihu Čech do 255 škol


*Celkem ho dostane 7 480 prvňáků


*Celkem zaberou kufříky 33 europalet


*Deset lidí tuto zásilku kompletovalo cca 600 hodin


*Rozvoz kufříků – jedná se o jednu z největších logistických akcí na jihu Čech


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama