Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2015 20:28:44

Zaktivizovat bezpečnostní složky státu, aby obsadily hranici, trvá 6, 7 hodin

Zaktivizovat bezpečnostní složky státu, aby obsadily hranici, trvá 6, 7 hodin

Komentář jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly k dnešnímu cvičení složek policie a armády, které si vyzkoušely ochranu hranice pro případ zesílení migrační vlny, konkrétně v Dolním Dvořišti.

Chtěl jsem se přesvědčit o tom, za jak dlouho se dají zaktivizovat bezpečnostní složky státu tak, aby doslova obsadily česko-rakouskou hranici. Jsem rád, že to policisté i vojáci zvládli za nějakých šest sedm hodin. Ten, kdo sleduje situaci a vidí, jak se příliv utečenců nezastavuje,  jak zesiluje a jak je bezradné Německo, tak se nutně musí obávat, že migranti budou hledat i jiné cesty a nemusí být daleko doba, kdy si třeba vyberou jako hlavní migrační trasu Českou republiku, tedy i případně jižní Čechy. Ministrovi vnitra Milanu Chovancovi i ministrovi obrany Martinu Stropnickému jsem proto dnes řekl, že budu v takovém případě požadovat ochranu bezpečnosti obyvatel našeho kraje v tom, aby zesílili policejní i armádní ochranu hranic. A těší mě, jak jsem dnes ostatně viděl, že takovouto případnou situaci dokážou zvládnout. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama