Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2018 7:14:16 - Damph

Proč ODS nebojuje více proti migraci?

Chtěl bych se zeptat: ODS je proti migračním kvotám, proti nelegální migraci, dokonce na volební kalkulačce je že jste proti přijímání muslimů. Proč tedy není ODS více slyšet když europarlament souhlasil s Globálním paktem OSN o migraci? Když jsme podepsali Marrákešskou deklaraci? Nebo když ministr Metnar 5.června na Radě ministrů EU jednal o Dublinu 4, tak 7 zemí nesouhlasilo s Dublinem 4, ale on se vůči tomu nevymezil? Proč se ODS více neozve, že tohle je špatně?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2018 9:27:23 - Mgr. Karel Krejza
Dobrý den,  postoj ODS je v otázce nelegální migrace stabilní. Odmítáme ji. Za mezinárodní politiku je odpovědná vláda, která ústy jejího premiéra vytrvale tvrdí stejný odmítavý postoj. V tomto případě jako opoziční strana tento názor nejen sdílíme, ale podporujeme svým hlasováním. Nemůžete však od ODS očekávat stejnou rétoriku, kterou používá SPD. Proto ani naše vyjádření nemohou přehlušit prohlášení činěná představiteli strany považované za nacionalistickou, která jsou dle mého mínění pro skutečné řešení problému škodlivá. Země V4 mají společně schopnost zabránit přijetí pro ČR nepřijatelných změn Dublinského protokolu. Navíc se ukazuje, že se mění postoje vlád Itálie, Rakouska, Řecka a koneckonců i v samotném Německu se zvedá odpor proti nekontrolované nelegální migraci. Palcové titulky v bulvárních tiskovinách nebo silná , ale nereálná prohlášení nám rozumné řešení nepřinesou. Proto se vám může zdát, že nejsme dostatečně razantní. Mohu vás však ubezpečit, že v této otázce panuje velká jednota a to nejen v ODS. 
S pozdravem Karel Krejza