Mgr. Karolína Peake

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2012 18:05:00

Právě formulujeme náš program a stanovy, základ je ale jasný - zodpovědnost

Právě formulujeme náš program a stanovy, základ je ale jasný - zodpovědnost

Prohlášení k protivládním protestům

Náš program je zodpovědnost

Každá politická strana či hnutí musí občanům i politickým partnerům předložit svou představu vzdálenějších i bližších cílů, jichž chce svým působením dosáhnout. Já a moji kolegové se nacházíme na konci jedné cesty a na počátku tvorby nového politického subjektu. V reakci na protivládní protesty a celkové rozčarování z politiky chceme krátce představit směr, kterým se hodláme vydat.

Naše vize, která nás spojuje a která byla i zásadním motivem našeho odchodu z Věcí veřejných, je jasná. Je jí zodpovědnost. Zodpovědnost vůči občanům této země, kteří od politiků očekávají naplňování předložených programů a vizí, věcnost a také schopnost domluvit se na společném řešení.

Nejsme a nechceme být věčnými indiány na válečné stezce, kteří co chvíli vykopou válečné sekery a používají je jako dorozumívací prostředek. Stále věříme, že nejen v politických koalicích, ale i v občanské společnosti je víc věcí, které nás spojují, než těch, které nás rozdělují.

V tomto okamžiku formulujeme náš program a stanovy. To klíčové slovo je ale už dnes jasné. Zodpovědnost. Zodpovědnost vůči mladým lidem a jejich budoucnosti, vůči starým lidem a jejich důstojnému životu, zodpovědnost vůči přírodě, přístupu ke vzdělání, zdraví, právu, podnikatelskému prostředí a správě této země.

Proto vyzýváme i ostatní politiky, aby se právě zodpovědnost stala tím klíčovým svorníkem, který nás spojí. Protože předčasné volby v této situaci nejsou zodpovědným krokem. Možná jsme na chvíli v rámci našich vnitřních rozporů přestali vnímat celkovou situaci v Evropě. Ale ekonomická krize nadále pokračuje. Situace v řadě evropských zemí je velmi složitá a my stále máme možnost předejít mnohem větším propadům, které naší zemi hrozí.

Je zodpovědné pokračovat v krocích, které vláda započala a které přes všechny nepříjemné dopady vedou k celkové stabilizaci a dlouhodobé udržitelnosti rozvoje naší země. Není to jen o naší politické, ale také normální občanské a lidské zodpovědnosti, kterou máme vůči naší zemi.

Karolína Peake, místopředsedkyně vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama