Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2018 14:01:00

Praha 13 zřídila speciální školku pro dvouleté děti

Praha 13 zřídila speciální školku pro dvouleté děti

Komentář na facebookovém profilu k umísťování dvouletých dětí do školky.

Vezměme to tak: Dvouleté děti v MŠ byly, jsou a je jich více a více a na tom se nic nemění (a je to letitý následek zrušení jeslí v první polovině devadesátých let a pak v roce 2013).
Co vůbec není na všech místech zajištěno, to jsou odpovídající podmínky pro takové děti a také podmínky pro paní učitelky, neboť jejich práce je stále náročnější. Mnohde jsou tedy dvouleté děti v mateřských školách za podmínek, které nelze nazvat ani "nevyhovujícími", protože vytvářejí tlak na děti i učitelky.

Změnit se to mělo právě nejpozději v roce 2020, který měl znamenat nejen právo dvouletých dětí na místo ve školce, ale také jasné definování podmínek (a financí), které k tomu musí být vytvořeny (a uvolněny).
Výsledek "akce" zrušení garance míst pro děti mladší tří let od roku 2020 je ale jedna velká nula.V reálném světě dvouletých dětí neubude (mimo jiné proto, že už nemáme ty jesle), navíc reálně hrozí, že už nikdo dále situaci mateřských škol, kde je více a více takových dětí, ani situaci učitelek a fakt neskutečné náročnosti jejich práce, a ani situaci rodičů malých dětí, řešit nebude.

Jedna osvícená obec nebo městská část (Praha 13) je skvělý příklad, že věci by se daly řešit pro obyvatele a rodiče a hlavně pro děti i učitelky způsobem, který by všem pomohl. A beru jako velký příslib, že to je dílo široké pravo-středo-levé koalice na radnici. Je to důkaz toho, že když se myslí především na děti a rodiče a učitelky, lze otázku předškolní péče o naše děti řešit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama