Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2020 5:34:00

Dětské skupiny jsou záchranou pro řadu rodičů

Dětské skupiny jsou záchranou pro řadu rodičů

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zrušení dětských skupin

 Občas mě opravdu zaráží některé nápady. Například ten na zrušení dětských skupin. Ministryně práce a sociálních věcí to celé prezentuje jako pouhou změnu názvu, ale víte co? Tak to ve skutečnosti není. Ono není tak těžké podívat se na aktuální definice předškolních zařízení dle zákona a hned zjistíte, že jesle, které navrhuje ministryně, se od dětských skupin liší. Například požadavky na personál, kapacitu apod.

Co bude tedy výsledkem, pokud tento hloupý nápad projde? Ještě menší kapacity, děti budou "na čekačce", rodičům se zkomplikuje život.

Dětské skupiny si svoje místo v systému vzdělávání dlouho budovaly a dnes jsou záchranou pro řadu rodičů. Staly se zcela plnohodnotnými organizacemi, které se o děti starají maximálně pečlivě. Jejich zrušení proto jako KDU-ČSL jednoznačně odmítáme. A znovu říkám, že argumenty typu, že jde jen o kosmetickou změnu názvu, jsou zcela liché!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama